Artikel top billede

"Vi har haft syv ministre, som vi har skullet levere udstyr til," fortæller direktør Lone Strøm fra Statens It.

Statens It holder vejret inden massivt rivegilde

I kølvandet efter valget står folkene i Statens It på spring til at kaste sig over it-flytninger, rokeringer og ændringer i brugernes adgang til it-systemer.

Landets nye statsminister, Helle Thorning-Schmidt (S), meddelte efter besøget hos Dronningen, at den nye regering vil være i arbejdstøjet fra dag et.

Imidlertid er de mange embedsmænd, der skal skifte til nye ministerier eller flyttes, slet ikke blevet it-opdateret endnu.

De arbejder fortsat i de gamle rammer og på de gamle it-systemer.

I hvert fald har Statens It, der forventes at stå for en stor del af it-flytningerne, ikke fået nogen større bestillinger endnu.
Kun et par håndfulde ministre og deres rådgivere har skullet have nyt grej.
 
"Vi har haft syv ministre, som vi har skullet levere udstyr til," fortæller direktør Lone Strøm fra Statens It.

Udstyret er pc'er, som enten kan være stationære, bærbare eller printere.

"Og så har vi skullet nedlægge de gamle ministre - det gør man først, når de har været hos dronningen og dermed endeligt fratræder," siger Lone Strøm.

Deres udstyr er blevet samlet sammen, oplyser direktøren.

Venter på tilbagemelding

Omkring de forventlige mange flytninger af embedsmænd fra eksempelvis IT- og Telestyrelsen, der skal nedlægges, afventer Staten It fortsat meldinger. Det samme gælder de andre udmeldte ressortomlægninger.

"Her ved vi endnu ikke så meget, men venter på en tilbagemelding på, hvad vi skal gøre i forhold til de ændringer, der kommer," fortæller Lone Strøm.

Det er et stort puslespil, som først falder på plads, når det er besluttet, hvor styrelser eller dele af styrelser skal flyttes hen.

"Først når det er på plads, ved vi, hvad vi skal omlægge, for eksempel flytning af drev, adgang til netværk eller fjernelse af adgang til netværk med videre," siger direktøren.

I modsætning til tidligere år står Statens It for otte ministerier, hvor disse ændringer tidligere blev ordnet i hvert ministeriums it-afdeling.

Læs også: Se hvordan de folkevalgte udstyres med it og support




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere