Artikel top billede

Skidt ide med opsplitning af IT- og Telestyrelsen

Danmarkshistoriens første Christiansborg-valgte datamatiker kritiserer regeringen for at splitte IT- og Telestyrelsen op i fire bidder.

Læs også:

Galleri: Her er alle de nye it-politikere på Christiansborg

Med Dennis Flydtkjær som it-ordfører for Dansk Folkeparti har det danske folkestyre fået placeret en uddannet datamatiker tæt på magtens centrum.
 
Selv om Dansk Folkeparti efter 10 år ved magten i VKO-regeringen nu skal kæmpe fra oppositionspladserne, har Dennis Flydtkjær en lang række ideer til, hvordan Danmark effektivt kan gøre brug af digitaliseringen til at højne borgerservicen og mindske de offentlige udgifter.
 
Allerførst har 33-årige Dennis Flydtkjær dog en hilsen til den nye S-R-SF-regering, der som noget af det første lukkede og slukkede for IT- og Telestyrelsen for at sprede styrelsens aktiviteter på fire ministerier.
 
"Jeg synes, det er en rigtig dårlig ide at splitte it- og telepolitikken op, så det fremover er fordelt i fire ministerier. Det vil uden tvivl fjerne fokus fra området, at der nu er fire forskellige ministre, der skal sætte retningen på området. Efter min mening burde hele området ligge i ét ministerium," siger Dennis Flydtkjær om opsplitningen.
 
Få patienterne i centrum
Den unge it-ordfører er dog ikke blind for, at det offentlige Danmark trods lukningen af IT- og Telestyrelsen står over for en gylden mulighed for at digitalisere store dele af vores velfærdssamfund.
 
Derfor vil han fra sin stol kæmpe for, at især it i folkeskolen og i sundhedssystemet bliver implementeret ordentligt og visionært inden længe.
 
"Det er specielt i kommunerne og regionerne, at it kan være et værdifuldt hjælpemiddel og styringsværkstøj, som kan give store effektiviseringsgevinster. Et eksempel kan være i forhold til at lave et patientforløb, hvor patienten er i centrum og kan følge med og inddrages via online tjenester," siger han.

DF'eren tilføjer, at øget digitalisering og effektivisering af de administrative områder også vil kunne gavne meget i danskernes slunkne statskasse.
 
Rent faktisk kan Dennis Flydtkjær ikke umiddelbart se områder, der skal holdes fri af digitaliseringen.
 
"Men det er vigtigt, at vi sørger for, at de ældre mennesker, som ikke har en computer, stadig har mulighed for at komme i kontakt med det offentlige," understreger han.
 
Rutineret it-bruger
Dennis Flydtkjær betegner sig selv som ganske godt inde i den danske it- og televerden. Han har nemlig arbejdet som it-supporter hos Velfac. Og i 2006 etablerede han sin egen virksomhed, Pronamic, der producerer elektroniske regnmålere. 

For at få et endnu større indblik i branchen har han dog ikke berøringsangst for at kigge it-branchefolk i øjnene. 

"Jeg vil blandt andet starte med at holde en række møder med nogle af de forskellige aktører og interesseorganisationer på området. Derudover vil jeg selv læse op på området, men også benytte mit netværk fra it-branchen til at holde mig opdateret og få viden igennem dem,"  siger Dennis Flydtkjær om sine første gerninger som it-ordfører for Dansk Folkeparti. 

Dennis og kvinderne

Personligt har Dennis Flydtkjær den somaliske/hollandske borgerrettighedsforkæmper Ayaan Hirsi Ali som sit politiske idol.
 
Ayaan Hirsi Ali er blandt andet kendt som forfatterinden, der stod bag filmmanuskriptet til Theo Van Goghs omstridte film 'Submission', der handler om undertrykkelse af kvinder i islamiske kulturer.  
 
Blikket for kvinder smitter også af på det it-politiske områder, hvor DF'eren mener, at der i høj grad er plads til ligestilling på it-arbejdspladserne.
 
"I dag er mere end hver fjerde studerende kvinde, mens tallet for fire år siden var hver tiende, så vi er på vej i den rigtige retning. Måden vi får flere piger til at tage it-uddannelserne er ved at få markedsført, at it-branchen beskæftiger sig med mange ting og ikke udelukkende består af folk, der sidder og koder dagen lang," siger Dennis Flydtkjær.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere