Artikel top billede

(Foto: Apple)

Tilbageblik: Computerworlds store interview med Jobs

"Lev hver dag, som om det var din sidste. For en dag vil det være tilfældet," sagde Steve Jobs i dette store og stærkt personlige interview, som han gav til Computerworld i 1995.

Den store Steve Jobs-biografi, der udkom i sidste uge, bliver flået ned af hylderne og er allerede en bestseller.

I bogen, som er blevet til på Steve Jobs eget initiativ, beskrives Steve Jobs karriere, ledelsesform, ideer og personlighed på en ret hudløs måde. 

I 1995 gav den dengang 40-årige topchef for it-selskabet NeXT et dybt personligt interview til Computerworld. 

Steve Jobs var allerede på dette tidspunkt en iværksætter-superstjerne: Han havde grundlagt Apple, var blevet tvunget ud og havde grundlagt NeXt og lanceret Pixar, der var på vej med Toy Story-filmen.

På dette tidspunkt havde Apple endnu ikke købt NeXT. Det skete i 1997, hvor Steve Jobs blev trukket ind som redningsmand til det dengang skrantende Apple, der led under ufokuseret strategi og dårlig ledelse.

Det fik Steve Jobs som bekendt rettet op på.

Han fortæller i interviewet om sin barndom som ballademager og rod og om, at andre ofte fortæller til ham, at de også vil være iværksættere lige som ham.

Bliv afrydder i stedet

"Så siger jeg: 'Det lyder da fedt. Hvad er din ide?'. Og de siger 'Jeg har ikke nogen ide endnu,'" fortæller Steve Jobs.

Hans svar til den slags personer er klart.

"Du skal tage og få et job som afrydder eller noget, indtil du finder på noget, som virkelig tænder dig. For det kræver meget arbejde," siger han.

Steve Jobs mener, at en væsentlig del af forskellen på succesfulde og fiasko-ramte iværksættere kort og godt er vedholdenhed.

"Det er virkeligt hårdt, og det suger hele dit liv. Du overlever ikke, hvis du ikke er passioneret," siger han.

De aller-aller-allerbedste medarbejdere

Steve Jobs fortællert også, at han tidligt besluttede, at en vigtig del af hans arbejde skulle være at holde kvaliteten på sine medarbejdere i top.

"Indgydelsen af ideen i organisationen om, at vi kun skal have 'A'-medarbejdere, er en af de få ting, som jeg mener, at jeg som individ faktisk kan bidrage med," siger han.

Han mener, at forskellen mellem den bedste og den værste software-udvikler er enorm.

"Derfor mener jeg, at det - ikke kun i software, men i alt, hvad jeg foretager mig - virkelig kan betale sig at gå efter de bedste medarbejdere i hele verden," siger Steve Jobs.

I det lange interview fortæller Steve Jobs om sin barndom, sin skolegang (hvor han var en ballademager), sine ideer om internettet, om at være iværksætter og sit karriereforløb.

Du kan se hele det store interview her.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere