Artikel top billede

Fyringstruede it-folk: Ingen vil kaldes inkompetente

Region Midtjylland vil fyre 40 it-medarbejdere, fordi de er inkompetente. Manglende navne fra ledelsen betyder, at alle føler sig ramt. Medarbejderne er frustrerede.

Læs også: Region til it-ansatte: 40 skal fyres - I er ikke gode nok

"Vi synes, det er frustrerende."
 
Sådan siger næstformand i it-medarbejdernes lokale samarbejdsudvalg i Region Midtjylland, Connie Waldstrøm, efter udmeldingen om, at regionen i værste fald vil afskedige 40 medarbejdere, fordi de ikke er kompetente nok.    
 
"Der er jo ikke sat navne på endnu. Så alle føler sig ramt. Og der er ikke nogen, der ønsker at få at vide, at man er inkompetent. Derfor er man frustreret," siger Connie Waldstrøm til Computerworld.    
  
Blev forelagt beslutningen
Hun fortæller, at det lokale samarbejdsudvalg har været inddraget i beslutningen om at organisere de mange medarbejdere på den måde, at repræsentanterne har fået planen forelagt af ledelsen.
 
"Det er en ledelsesbeslutning, vi får forelagt på det lokale medarbejderudvalg, og der går vi ind i en konstruktiv dialog," siger hun og forklarer, at scenariet for medarbejderne er en intern rokade i Region Midtjylland eller eventuelt et farvel.  
 
Connie Waldstrøm fortæller, at det lokale samarbejdsudvalg stoler på it-chef Jørn Lodahls udmelding om, at omorganiseringen og i yderste konsekvens de forestående fyringer, ikke grunder i besparelser.
 
"Det er ikke det, der står i oplægget," siger hun.
 
Hun fortæller, at medarbejderne tidligere har været igennem en sammenlægning af 12 it-afdelinger til én, uden at det medførte afskedigelser. 
 
Støtte til berørte medarbejdere
Connie Waldstrøm siger, at der gennem Koncern HR er sørget for støtte til medarbejderne i form af mulig psykologhjælp og bistand tiden frem til, at ledelsen beslutter, om nogle af 40 medarbejdere skal fyres. Noget, der ifølge Jørn Lodahl kan ske i december eller januar. 
 
Ud fra Region Midtjyllands aktivitets- og tidsplan for omstruktureringen kan hun dog ikke se, om det er tanken at efteruddanne nogle af de fyringstruede medarbejdere. 

"Der kan blive tale om en intern rokering inden for it eller i resten af Region Midtjylland - og i sidste ende også om afskedigelser," siger Connie Waldstrøm.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere