Artikel top billede

Apple er snart verdens største pc-leverandør

Ny rapport placerer Apple lige i hælene på HP som verdens største pc-leverandør. Ikke alle mener dog, at tingene kan gøres op på den måde.

Læs også:

Derfor vil tablet-pc'en ændre alt ved dit it-forbrug

Apples kassesucces iPad fortsætter med at imponere.

I en helt ny opgørelse over det globale pc-salg fra analysefirmaet Canalys vurderes det, at Apple nu ligefrem bider HP i haserne som verdens største pc-leverandør.

Lægger man salget af traditionelle pc'er og tablet-pc'er sammen - hvilket Canalys traditionelt gør i rapporterne om pc-markedet - landede Apple på andenpladsen i tredje kvarttal med en markedsandel på 15 procent.

HP kom ind på førsteplasen med 16 procent, mens Lenovo landede på 12, Dell på 10 og Acer på 10 procent.

Canalys skriver i rapporten, at det globale pc-salg i tredje kvartal voksede med 18 procent i forhold til samme periode sidste år.

Det er tablet-pc'erne, der driver væksten.

"Apples tablet-forsendelser steg med 166 procent, da iPad 2-salget fortsatte dets momentum, selvom dens andel af det globale marked faldt fra 96 procent i tredje kvartal 2010 til 67 procent i tredje kvartal i 2011 som et resultat af den øgede konkurrence fra leverandører som Samsung, Asus og Acer." 

Sådan går det på det traditionelle pc-marked

Analysehuset Gartner frigav i sidste uge også en opgørelse over pc-markedets salgstal for tredje kvartal, men her opgøres salget af traditionelle pc'er og tablets hver for sig.

Kigger man udelukkende på det første, lander Apple kun på en femteplads med 7,6 procent - men oplevede dog alligevel en vækst på 19,6 procent i forhold til samme periode sidste år.

Gartner-opgørelsen har HP som den største leverandør med 22,7 procent, mens Acer har 15,2, Asus har 10,6 og Dell har 9,8.

Begge analysehuse peger på, at salget af tablet-pc'er i stigende grad presser salget af traditionelle pc'er.

Læs også:

Derfor vil tablet-pc'en ændre alt ved dit it-forbrug




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere