Linux kører godt uden SCO-kode

Nyhedstjenesten IT Week har testet Linux uden en del af den kode, som SCO mener er stjålet. Den kørte fint, men SCO har ikke lagt alle kort på bordet, så testen er ikke komplet. Andre siger, at det er ligegyldigt. Koden bliver skrevet om i løbet af uger.

Hvis Unix-ejeren SCO får ret i sin påstand om, at der ulovligt er kopieret kode fra Unix til Linux, så vil det ikke få stor betydning.

Det konkluderer den britiske nyhedstjeneste IT Week, der har testet en modificeret Linux uden noget af den pågældende kode.

Udbredte programmer kørte videre uden problemer. SCO kan dog have et par jokere tilbage i ærmet, for firmaet har stadig ikke offentliggjort den komplette liste over den kode, som firmaet mener, er stjålet.

Det er dog ikke sikkert, at sagen nogensinde når at få betydning for Linux-brugerne.

Eksperter som Joe Eckert fra Linux-firmaet SuSE og analysefirmaet Butler Group har nemlig udtalt, at det blot vil tage uger - måske kun dage - at skrive koden om. Og retssagen vil tage meget længere tid. Der er derfor grund til at tro, at koden er erstattet, inden sagen bliver afgjort.

SCO afviser disse påstande. Chris Sontag, der er senior vice president, siger til IT Week, at det drejer sig om meget mere end at fjerne nogle linjer kode.

Testen ikke komplet

Den problematiske kode er kun i den såkaldte kerne 2.4, og man kan derfor gå tilbage til kerne 2.2, men så vil et program som Oracle ikke køre optimalt, siger han.

En del af sagen handler om nogle moduler, der hedder binary emulation modules. De sørger for, at programmer, der er skrevet til Unix SVR3 og Unix SVR4, kan køre under Linux. Hertil kommer andre moduler, der sørger for kompatibilitet med UnixWare og SCO OpenServer.

IT Week rekompilerede en SuSE Linix 8.2 med kerne 2.4.20 uden disse moduler og testede en række programmer. Nyhedstjenesten oplevede ingen problemer med udbredte programmer som Apache, SendMail og Linux' indbyggede firewall-program.

Testen er imidlertid ikke komplet, da SCO stadig hemmeligholder kodelinjerne. SCO har fortalt noget, herunder om disse moduler, men firmaet vil ikke ud med resten.

Kommercielle firmaer har også fået øje på sagen. Det amerikanske firma Aduva har annonceret, at det vil lave et værktøj, der automatisk kan finde koden i et Linux-system og erstatte den.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
JN Data A/S
Driver og udvikler it-systemer for finanssektoren.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere