Artikel top billede

Tre af Sitecores seks stiftere. CEO Michael Seifert står bag Lars Fløe Nielsen (th.), senior vice president of technical marketing, og Jakob Christensen (tv.), som er chief architect user interface eller på dansk: ansvarlig for brugergrænsefladen i Sitecore. Foto: Mikael Rieck

Danmarks bedste it-firma sælger fra til Silicon Valley

Årets Top 100-vinder - softwarehuset Sitecore - sælger en "stor minoritetsandel" af virksomheden til en investor fra Silicon Valley.

Sitecore, der i september blev kåret som årets dygtigste it-virksomhed, sælger en del af selskabet til Technology Crossover Ventures (TCV) fra Palo Alto, Californien.

"Vi ser frem til et nært og målrettet samarbejde med en stærk partner, der kender softwarebranchen, forstår Sitecores strategi og deler vores vision," udtaler Michael Seifert, administrerende direktør og en af Sitecores stiftere.

Expedia, Facebook og Groupon

Som privat equity- og venturekapital-selskab fokuserer TCV udelukkende på virksomheder indenfor informationsteknologi.

Indtil videre er 50 af TCV's porteføljeselskaber blevet børsnoteret. Blandt disse er Expedia, Facebook og Groupon.
 
"Vi har fulgt online markedsføringssektoren i flere år, og Sitecore skiller sig ud som en innovativ virksomhed ved at tilføre avanceret teknologi og omfattende ekspertise til dette voksende marked," udtaler David Yuan, ledende partner hos TCV.

Sitecore har gjort det godt på markedet for avancerede hjemmesideløsninger. Baggrunden for succesen kan du læse mere om her.

Seks grundlæggere

Den hidtidige aktionærkreds i Sitecore Corporation består primært af de seks personer, der grundlagde virksomheden i 2001, og som fortsat er aktive i virksomheden.

Ifølge direktøren baserer Sitecore en væsentlig del af sin succes på en idé om at følge kunden tæt.

I forbindelse med TCV's investering indtræder David Yuan, ledende partner i TCV, i Sitecores bestyrelse.

Det samme gør Bob Burke, tidligere administrerende direktør for Art Technology Group (ATG). Der vil ikke ske nogen ændringer i direktionen eller ledelsesgruppen i forbindelse med transaktionen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere