BreakingCIO Peter Cabello stopper i Pandora: "Det mit team har opnået på få år er intet mindre end enestående."

Sådan holder Microsoft og Google trit med privacy-krav

Microsoft og Google har begge store afdelinger, der alene arbejder med problemstillinger og lovgivning angående sikring af privatlivets fred.

Computerworld News Service: Microsoft og Google har begge ret omfattende privacy-afdelinger, der alene arbejder med ting, som er nødvendige for at selskaberne dels kan undgå at komme på kollisionskurs med USA's komplicerede privacy-love, dels arbejder med at forberede selskaberne på kommende ændringer i lovene rundt omkring i verden til sikring af privatlivets fred.

Microsoft har 40 fuldtidsmedarbejdere til udelukkende at håndtere problemstillinger med hensyn til privacy og yderligere 400, der kan trækkes på i den forbindelse, oplyser Michael Hintze, der er juridisk rådgiver hos Microsoft.

Google har et hold på omkring 60 softwareingeniører, der på fuld tid arbejder med privacy på tværs af alle Googles produkter, oplyser Keith Enright, der er senior privacy-rådgiver hos Google.

Disse softwareingeniører arbejder med at udvikle produkter, hvorefter det juridiske hold træder ind for at gå dem efter i sømmene, oplyser han.

Krævende at holde trit
Disse holds størrelser fortæller noget om, hvor krævende det i dag er at holde trit med problemstillingerne angående datasikkerheden, påpeger Kate Spelman, der er advokat hos Cobalt LLP.

"Folk troede engang, at man bare kunne tage sig af privacy sådan fra tid til anden. Nu har vi erkendt, at den tilgang ikke længere er mulig," siger hun.

Hyrer jurister
I stedet hyrer selskaberne nu jurister, der udelukkende er dedikeret til at håndtere problemstillinger i forhold til sikring af privatlivets fred.

De to selskabers privacy-eksperter bruger meget tid på at navigere i USA's lovgivning.

Mange beklager sig over, at der ikke findes nogen samlet data-privacy-lov i USA, da landet har mange forskellige privacy-regulativer men ikke noget overordnet direktiv, som det er tilfældet i EU, påpeger Hintze.

USA's regulativer har en tendens til at være målrettet vertikale brancher såsom sundhedspleje.

EU har et data-privacy-direktiv, der lægger til grund for lovgivningen i de enkelte medlemslande.

"Vi bruger meget tid på at svare på spørgsmål fra Europas kontrolmyndigheder og håndtere en masse klager over manglende overholdelse af reglerne," fortæller Michael Hintze fra Microsoft.

"Men når alt kommer til alt, så er der ikke noget stort fokus på håndhævelse."

Til sammenligning er der i USA mange såkaldte class-action-advokater, der "simpelthen savler" over privacy-sager, påpeger han.

Selvom de ikke har haft nogen stor succes, så har de alligevel indbragt mange sager for domstole rundt omkring, hvilket har givet en del negativ omtale af mange selskaber, fortæller han.

Artiklen fortsætter på næste side...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital Vækst 2021

Vi ved, at fremtidens vindervirksomheder er digitale. På konferencen undersøger vi de tre vigtigste aspekter i den digitale transformation: Forretningsmodellerne, de menneskelige og organisatoriske faktorer samt valget af teknologier. I tre Digitale Dilemmaer giver vi en række digitale frontløbere fem minutter hver til at levere deres bedste guldkorn, og herefter åbner vi for spørgsmål fra salen – også digitalt. Diskussionen modereres af chefredaktør på Computerworld, Lars Jacobsen.

21. januar 2021 | Læs mere


Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Premium
CIO Peter Cabello Holmberg stopper hos Pandora efter fem år: ”Jeg trives med transformationer, hvor det ikke bare handler om at ændre retningen fem grader"
Efter fem år i spidsen for it hos en af Danmarks største virksomheder stopper Peter Cabello Holmberg som CIO hos Pandora efter hans stilling er blevet sammenlagt med e-handelschefen. "Det er det rigtige at gøre."
Computerworld
Nokia tog afsked med tusindvis af ansatte efter kæmpe nedtur: Sådan går det for dem i dag
Mere end 21.000 forlod Nokia under selskabets nedtur, som også ramte hårdt i Danmark. Nu har forskere undersøgt, hvordan det er gået for de tidligere Nokia-folk.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Ryk SAP-workloads i skyen – og tag alle de kendte fordele med
SAP-kunder verden over har gennem de seneste 15 år draget fordel af løsninger baseret på NetApps ONTAP-data management-platform. Herunder en mere sikker og stabil drift samt forenklet administration, hvilket er afgørende for at gennemføre projekter effektivt og for at reducere deres risikoprofil. Gennem de seneste år er det i høj grad også blevet muligt at rykke SAP-workloads i skyen, og det ønsker mange virksomheder rimeligvis at drage fordel af – men uden at sige farvel til mulighederne med NetApp ONTAP. I dette whitepaper stiller vi skarpt på mulighederne for at indarbejde NetApp Cloud Volumes ONTAP and Azure NetApp Files som del af en SAP-strategi baseret på Microsoft Azure.