Microsoft har 40 fuldtidsmedarbejdere til udelukkende at håndtere problemstillinger med hensyn til privacy og yderligere 400, der kan trækkes på i den forbindelse, oplyser Michael Hintze, der er juridisk rådgiver hos Microsoft.
Google har et hold på omkring 60 softwareingeniører, der på fuld tid arbejder med privacy på tværs af alle Googles produkter, oplyser Keith Enright, der er senior privacy-rådgiver hos Google.
Disse softwareingeniører arbejder med at udvikle produkter, hvorefter det juridiske hold træder ind for at gå dem efter i sømmene, oplyser han.
Krævende at holde trit
Disse holds størrelser fortæller noget om, hvor krævende det i dag er at holde trit med problemstillingerne angående datasikkerheden, påpeger Kate Spelman, der er advokat hos Cobalt LLP.
"Folk troede engang, at man bare kunne tage sig af privacy sådan fra tid til anden. Nu har vi erkendt, at den tilgang ikke længere er mulig," siger hun.
Hyrer jurister
I stedet hyrer selskaberne nu jurister, der udelukkende er dedikeret til at håndtere problemstillinger i forhold til sikring af privatlivets fred.
De to selskabers privacy-eksperter bruger meget tid på at navigere i USA's lovgivning.
Mange beklager sig over, at der ikke findes nogen samlet data-privacy-lov i USA, da landet har mange forskellige privacy-regulativer men ikke noget overordnet direktiv, som det er tilfældet i EU, påpeger Hintze.
USA's regulativer har en tendens til at være målrettet vertikale brancher såsom sundhedspleje.
EU har et data-privacy-direktiv, der lægger til grund for lovgivningen i de enkelte medlemslande.
"Vi bruger meget tid på at svare på spørgsmål fra Europas kontrolmyndigheder og håndtere en masse klager over manglende overholdelse af reglerne," fortæller Michael Hintze fra Microsoft.
"Men når alt kommer til alt, så er der ikke noget stort fokus på håndhævelse."
Til sammenligning er der i USA mange såkaldte class-action-advokater, der "simpelthen savler" over privacy-sager, påpeger han.
Selvom de ikke har haft nogen stor succes, så har de alligevel indbragt mange sager for domstole rundt omkring, hvilket har givet en del negativ omtale af mange selskaber, fortæller han.
Artiklen fortsætter på næste side...