Test: HTC Sensation XL er en langlemmet supermobil

HTC storsatser på musik med Sensation XL, der lover at vride de sprødeste beats ud af dine sørgeligt komprimerede musikfiler. Men svinger det for mobilen med den enorme 4,7 tommer skærm?

Test: HTC Sensation XL er en langlemmet supermobil

Anmeldelse: HTC Sensation XL er en mobiltelefon, der, som navnet antyder, er stor.

Det er ganske enkelt ikke en mobil for enhver bukselomme, da skærmen er hele 4,7 tommer.

Telefonen minder om sin Windows Phone-fætter HTC Titan, og de to mobiler har næsten samme specifikationer.

Den store forskel er naturligvis, at HTC Sensation XL kører styresystemet Android og har HTC's tydelige fingeraftryk kaldet Sense. Det er den overfrakke, som HTC i flere år har iklædt sine Android-telefoner.

Især uret på hjemmeskærmen har været dominerende, men med Sensation XL har HTC foretaget små, men vigtige justeringer.

Uret er krympet, så der er bedre plads til ikoner, og det er blevet tydeligere at se, hvor du justerer skærmindstillinger og får adgang til apps.

HTC Sense har haft vokseværk det seneste stykke tid, og det er godt at se, at der bliver strammet op.

En væsentlig ændring er også, at den klassiske, koksgrå HTC-uniform, som Incredible S, Desire og mange andre HTC-modeller i tidens løb har båret, er blevet brændt.

I stedet er Sensation XL hoppet i den hvide malerbøtte, og det er voldsomt forfriskende - i hvert fald når det gælder HTC.

Farven klæder den store mobil, der også har et stykke med sølvfarve på sin bagside. Kanterne er behageligt afrundede, og mobilen ligger faktisk udmærket i hånden, selv om den er en ordentlig kleppert.

To-hånds-mobil

Det er muligt at betjene telefonen med én hånd, men det er ikke helt nemt, da tommelfingeren virkelig får meget plads til at danse rundt på skærmen.

Derfor er det i de fleste situationer nemmest at holde mobilen i venstre hånd og prikke løs på skærmen med højre pegefinger.

Den store 4,7 tommer skærm er fin, selv om den ikke kan måle sig med de bedste fra Samsung.

Især hvis du vil vise fotos til venner og familie, er det rart, at de ikke skal knibe øjnene sammen, når du hiver mobilen op af lommen.

Skærmen er også oplagt til video, og der er adgang til Watch, der er HTC's videoudlejningstjeneste, som vi tidligere har anmeldt.

Udvalget er dog fortsat voldsomt begrænset, og titlerne er ikke de nyeste blockbustere. Men muligheden er der - så kan man bruge den eller lade være.

Lav skærmopløsning

Den 4,7 tommer store skærm imponerer ved første øjekast, men det er ærgerligt, at skærmopløsningen kun er 480 gange 800 pixel, mens eksempelvis Apple iPhone 4S på 3,5 tommer har en opløsning på hele 960 gange 640 pixel.

HTC-modellens meget lave skærmopløsning betyder, at ikoner på skærmen bliver meget store.

Det er formentlig også derfor, at HTC har ændret uret, så det ikke fylder så meget. Havde taiwanerne ikke gjort det, ville mobilens hjemmeskærm have set helt vanvittig ud.

Det ville have klædt mobilen med en højere skærmopløsning, som bedre kunne matche den store skærm.

Markant forbedret lyd

Skærmen er naturligvis vigtig, men det er musikken også. I hvert fald med Sensation XL hvor HTC har gjort et ekstra stykke arbejde for at give mobilen en så sprød gengivelse af dine musikfiler.

Det sker med Beats by Dr. Dre, der er udviklet i samarbejde med den legendariske musikproducer.

Umiddelbart kan det minde om Creatives ældre X-Fi-teknologi, der ligeledes vrider ekstra saft og kraft ud af MP3-filer.

Det er muligt at slå Beats til og fra på mobilen, og det forbedrer faktisk musikoplevelsen markant - også til andet end hardcore westcoast gangsterrap.
 
Det er næppe noget, som får hi-fi-entusiaster til at råbe halleluja og gå amok i kædedans, men det er klart et stort plus på denne mobil.
Desværre har HTC begået den grufulde fejl kun at udstyre telefonen med sølle 12 gigabyte brugbar lagerplads, og det er ikke muligt at udvide den. Det er altså en ommer.

Jamen, er hukommelsen overhovedet vigtig mere, når det meste indhold i dag kan streames, vil den opmærksomme læser spørge?

Jo, det er fuldkommen rigtigt. Problemet er bare, at Beats by Dr. Dre ikke virker med musikstreamingtjenester som WiMP og Spotify.

Det er virkelig, virkelig ærgerligt, når det er svært at få hele pladesamlingen ned på mobilen, hvis den også skal opbevare fotos og HD-videoer.

HTC vil ikke afvise, at Beats by Dr. Dre måske kommer til at fungere med streamingtjenester i en eventuel opdatering til telefonen, men det er ikke noget, som du skal regne med.

Der er dog også ros til HTC, som har smidt et par ganske fornuftige in-ear-hovedtelefoner med Sensation XL.

De ligger i et lille, smart etui, og der følger en håndfuld hvide gummidutter med, så selv den mest snørklede øregang skulle få glæde af musikken. Ledningen til in-ear-hovedtelefonerne er i øvrigt i en fræk, rød farve.

Godkendt kameradel

Tidligere har HTC haft et meget nonchalant forhold til mobiltelefonernes kameraer.

Det ændrede sig med HTC Titan, og ligeledes med Sensation XL har HTC bevist, at producenten rent faktisk kan skabe en udmærket foto- og videooplevelse. Tak for det!

Det otte megapixel kamera tager fine billeder og har en velafmålt blitz. Bevares, det kan stadig give slørede fotos, men det leverer langt bedre resultater, end hvad vi tidligere har været vant til fra HTC's side.

Kamera-delen er klart godkendt.

Alt i alt har HTC med Sensation XL skabt en spændende mobil, der byder på nyskabelser og retter op på nogle af de svagheder, som tidligere modeller har været ramt af.

Det er dog ikke perfekt. Der er fortsat plads til forbedringer, og mobilen er bestemt ikke for alle.

Den store telefon vil være et godt valg for folk, der er begejstrede for musik og gerne vil have en stor mobilskærm.

HTC Sensation XL ender på karakteren 4 ud af 6.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere


Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere