Artikel top billede

Kammeradvokaten lukker Getmore-selskaber

Men det retslige efterspil i sagerne om momssvindel for millioner mod de to it-forhandlere Getmore og Multimedia World lader stadig vente på sig.

Sammen med Skat har Kammeradvokaten lukket ned for en række af de skuffeselskaber, som var en del af det momscirkus, som ifølge myndighederne foregik i de to it-forhandlere Multimedia World og Getmore.

I løbet af november har Kammeradvokaten afsluttet konkursbehandlingen af fem selskaber - Acurite, Leevia, Monet Aps, Fameclass Asset og Centrix - som alle i større eller mindre udstrækning blev benyttet som mellemled for vareimport til Multimedia World og Getmore. Udover disse selskaber omfatter sagen også firmaerne Itech Distribution, MA Distribution, MA Transport og Microm Consultancy, som alle er erklæret konkurs.

De tre bagmænd bag Getmore og Multimedia World - Kaiser Raja, Sagib Hussain og Asif Mahmood - er alle sigtet i sagen, som angiveligt drejer sig om et beløb på mere end 100 millioner kroner. Men det retslige efterspil lader vente på sig.

Sidste sommer vurderede Københavns Politi, at man ville være klar med en tiltale i løbet af efteråret 2011. Men i oktober sagde politiassessor Boye Petersen til CRN, at man på grund af store sagsmængder hos anklagemyndigheden ikke regnede med at have anklageskrift klar før til februar i år. Det kan dog nemt ende med endnu en forsinkelse.

»Jeg forventer ikke, at sagen er endeligt behandlet indenfor den næste måneds tid,« siger Boye Petersen i dag til CRN.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere