Artikel top billede

Derfor er passwords så geniale til sikkerhed

Trods mange skandaler er passwords geniale sikkerheds-redskaber, lyder en vurdering.

Læs også:

Kritik: Ny login-metode i Windows er det rene legetøj

Computerworld News Service: Passwords har behov for en overhaling, som ikke er drevet af gætværk, men af en faktisk forståelse for den reelle fare, der kan opstå, når password-sikkerheden bliver kompromitteret, siger en researcher fra Microsoft.

Selv om mange snakker om at udskifte passwords med noget helt andet, så gør de det ofte uden nogen videre beviser, siger Cormac Herley, der er ledende researcher hos Microsoft Research.

Keyloggere, phishing, såkaldte 'brute force'-angreb og session hijacking er alle metoder, der bruges til at komme uden om passwords, men det er umuligt at lave et diagram, der viser, i hvor høj grad de forskellige metoder bliver brugt.

Det er der ingen, der ved, skriver han i en rapport om emnet.
"Vi kender ikke fordelingen - ikke engang tilnærmelsesvist," siger han.

Sådan kan man øge sikkerheden

Udover at finde ud af det, anbefaler han også andre skridt, der kan gøre brugen af passwords mere effektiv:

- Undersøg den skade, som kompromitterede passwords skaber, og få skabt en inddeling mellem de værste sager og de mere gennemsnitlige sager.

- Tilbyd bedre brugersupport til passwords, så brugen af passwords bliver mere sikker.

- Find ud af hvornår passwords ikke er nok - og hvorfor - så der kan udvikles passende alternativer.

- Skab en metode til objektiv evaluering af alternativerne.

Cormac Herleys præmis er, at passwords er så udbredte og også brugbare på så mange måder, at de ikke vil forsvinde lige med det samme. Hvis de var totalt ineffektive, så var der jo trods alt heller ikke nogen, der ville bruge dem.

"Research-fællesskabet er ikke i stand til at måle skadevirkningerne, men individuelle virksomheder ligger angiveligt inde med beregninger af deres tab i forbindelse med eksisterende trusler," skriver Cormac Herley i rapporten, som han har skrevet sammen med Paul C. van Oorschot, der er professor i datalogi ved Carleton University.

"Deres handlinger tyder på en præference for password-relaterede tab frem for usikkerheden ved alternativerne," står der videre.

Derfor er passwords så gode

Passwords har mange fordele - de er gratis, giver adgang fra enhver maskine med en browser, det er simpelt at trække dem tilbage, og det er nemt for glemsomme brugere at lave et nyt - og det gør det alt sammen svært at droppe passwords helt.

"Der findes ikke nogen alternativ teknologi, der indeholder en kombination af sikkerhed, brugervenlighed og økonomi, som kan leve op til alle mål i alle situationer," siger Cormac Heyley.

Han forsvarer desuden de slutbrugere, som ofte bliver beskyldt for at skabe svage passwords, genbruge dem og skrive dem ned på måder, der kan kompromitteres.

Et helt sæt af stærke, unikke passwords til beskyttelse af forskellige hjemmesider og applikationer kræver, at brugerne yder en ekstra indsats, som måske ikke engang er nødvendig, siger han.

"Uden bedre bruger-support vil passwords kræve mere og mere arbejde fra brugerne, og den indsats kan bruges bedre andetsteds," siger han.

Password-support består som regel af informationer om, hvordan man skaber et stærkt password, gode råd til at undgå phishing, tilskyndelser til at tjekke alle URL'er grundigt og til at undgå keyloggere med antivirus-software og opdateret software.

"Og på den måde får brugerne de råd, der er nemmest at give, i stedet for gode råd, der taler om den risiko, som de rent faktisk står overfor," skriver Cormac Heyley.

Oversat af Marie Dyekjær Eriksen.

Læs også:

Kritik: Ny login-metode i Windows er det rene legetøj




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere