Artikel top billede

Skat jager 100 millioner kroners it-skattesnyder

I 2010 blev en nordjysk it-koncern solgt til England for 1,2 milliarder kroner. Nu stævner Skat ledelsen for skattesnyd i størrelsesordenen 100 millioner kroner.

I december 2010 overtog britiske BAE Systems
Aalborg-selskabet ETI for omkring 1,2 milliarder kroner.

Nu indleder Skat et opgør med ledelsen i den danske virksomhed, som Skat mener, er løbet fra en skatteregning på næsten 105 millioner kroner. Det skriver Dagbladet Børsen.

Den store skatteunddragelse er opstået ved, at ETI gennem en årrække sendte et trecifret millionbeløb til et selskab i skatte- og informationslyet Jersey, uden at pengene blev beskattet i Danmark, skriver Børsen.

ETI leverer overvågningsløsninger og dataanalyser til teleselskaber, politi og efterretningstjenester til brug for især efterforskning af datakriminalitet.

Computerworld har tidligere skrevet om ETI i forbindelse med nedturen for Aalborgs high tech-virksomheder.

Gemmer sig i skattely

Sælgeren af ETI holder sig anonym, gemt bag selskaber i skatte- og informationsly.

Men ifølge Børsens oplysninger er det kurator og Skats opfattelse, at ejeren er den i offentligheden ukendte nordjyde Ronnie Vagner Kristiansen, der ifølge virksomhedsregistre har adresser i Schweiz og Storbritannien.

Skat har besluttet at stævne både Ronnie Vagner Kristiansen, hans far Vagner Kristiansen, der har haft en stribe ledelsesroller i ETI-koncernen, samt topfolkene Mark Fitzhugh og Claus Bak Petersen, der udgør den tidligere ledelse i selskabet.

Ifølge Børsen begyndte Skat at undersøge ETI's skattekonstruktioner i 2004, hvorefter ETI-topfolkene ifølge myndighederne bevidst løb fra et truende skattekrav ved at flytte ejerskabet af koncernens driftsselskab, ETI Telecom, til et selskab i Sverige og lod det hidtidige danske moderselskab gå konkurs.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere