Nu kommer de supertynde tv med vanvittig opløsning

De nyeste tv-skærme er voldsomt store, men så tynde, at de kan skubbes ind under en dør. Samtidig er opløsningen op til otte gange bedre end HD. Få et overblik over fremtidens tv.

Det kan være svært at gå helt amok over nye tv. De ligner hinanden og kan stort set det samme, men på CES-messen i Las Vegas er der alligevel nogle fjernsyn, der skiller sig ud.

Sony har fremvist selskabets nye topmodel med navnet HX850. Det er et kant-belyst LED-tv, der er blevet rost for et flot sortniveau.

Samtidig har Sony også et ægte LED-tv med på 55 tommer. Tv'et bruger små lysdioder i stedet for pixels. Indtil nu har alle LED-tv i virkeligheden kun brugt dioderne som lyskilde.

Nu kommer OLED

Fremtiden bliver de tynde og flotte OLED-skærme, som vi så det første rigtige bud på for et par år siden, da Sony kom med XEL-1. Tv'et var lille og dyrt, men nu sker der for alvor noget. OLED-tv er blevet voksne på CES.

LG fremviser på messen et voldsomt 55 tommer tv med en knivskarp OLED-skærm, der kun er fire millimeter tyk og har en ramme om billedet på omkring en millimeter.

Samsung vil ikke se sig slået af LG og har på messen annonceret, at de også vil have en 55 tommer OLED-skærm, der ligesom LG's skulle komme på det amerikanske marked i år. Men Samsung kan dog ikke fortælle meget mere om tv'et - ikke engang et modelnummer.

80 tommer til stuen

Det kan godt være, at 55 tommer er større, end hvad de fleste af os har i stuen, men det er alligevel ikke nok for Sharp. På CES fremviser selskabet et 80 tommer 3D-tv.

Sharp havde også et såkaldt 8K tv, der kører med en opløsning, som er otte gange bedre end HD. Mange andre producenter havde 4K tv med, som så er fire gange højre opløsning end HD.

Begge opløsninger er dog ret ubrugelige her og nu, da der ikke rigtig findes noget kildemateriale i den sindssygt høje opløsning.

Smid fjernbetjeningen væk

Smart-tv kan mere og mere. På messen har Samsung blandt andre flyttet flere funktioner ind på selskabets tv, der i fremtiden vil kunne køre spillet Angry Birds, der er kendt fra smartphones.

Tv nærmer sig nemlig på mange måder smartphones. Lenovo har endda fremvist et tv, der kører med mobilstyresystemet Android. 

Samsung har fremvist en ny bevægelseskontrol, der ifølge selskabet skal erstatte fjernbetjeningen. Så er det bare at vifte med hænderne, når du vil skifte kanal.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Årets CISO 2021

I både offentlige og private organisationer er der behov for at uddanne, rekruttere og fastholde de bedste it-sikkerhedsfolk, fordi sikkerhedsudfordringerne konstant forandres. Derfor sætter vi fokus på best practice inden for it-sikkerhed, og vi vil samtidig fremhæve de personer i Danmark, der gør et ekstra stykke arbejde for at styrke den digitale sikkerhed. Vi hylder derfor årets CISO 2021 på denne konference.

05. oktober 2021 | Læs mere


Dynamics Excellence Day 2021 - indblik, best practice og øget værdi

Med Microsoft Dynamics 365 er Microsoft rykket mod skyen og har fuld integration til både Dynamics, CRM, Office 365, Power BI og Cortana. Det giver utrolig mange muligheder, hvis du griber det rigtigt an. Vi sætter fokus på værdiskabelse og forbedring for både nuværende og nye Dynamics-brugere.

07. oktober 2021 | Læs mere


CISO Trends 2021: Sikkerhed, trusler og strategi

Vi kan ikke komme uden om, at CISO'ens rolle bliver mere og mere markant i de fleste organisationer grundet det evigt omskftelige trusselsbillede. It-sikkerhed er forlængst blevet en forretningskritisk disciplin, hvor dele af og hele organisationer kan blive lagt ned af at enkelt angreb. Derfor ser vi nærmere på det overordnede trusselsbillede, og hvordan CISO'erne konstant skal være på vagt over for nye trusler.

12. oktober 2021 | Læs mere