Nu kommer de supertynde tv med vanvittig opløsning

De nyeste tv-skærme er voldsomt store, men så tynde, at de kan skubbes ind under en dør. Samtidig er opløsningen op til otte gange bedre end HD. Få et overblik over fremtidens tv.

Det kan være svært at gå helt amok over nye tv. De ligner hinanden og kan stort set det samme, men på CES-messen i Las Vegas er der alligevel nogle fjernsyn, der skiller sig ud.

Sony har fremvist selskabets nye topmodel med navnet HX850. Det er et kant-belyst LED-tv, der er blevet rost for et flot sortniveau.

Samtidig har Sony også et ægte LED-tv med på 55 tommer. Tv'et bruger små lysdioder i stedet for pixels. Indtil nu har alle LED-tv i virkeligheden kun brugt dioderne som lyskilde.

Nu kommer OLED
Fremtiden bliver de tynde og flotte OLED-skærme, som vi så det første rigtige bud på for et par år siden, da Sony kom med XEL-1. Tv'et var lille og dyrt, men nu sker der for alvor noget. OLED-tv er blevet voksne på CES.

LG fremviser på messen et voldsomt 55 tommer tv med en knivskarp OLED-skærm, der kun er fire millimeter tyk og har en ramme om billedet på omkring en millimeter.

Samsung vil ikke se sig slået af LG og har på messen annonceret, at de også vil have en 55 tommer OLED-skærm, der ligesom LG's skulle komme på det amerikanske marked i år. Men Samsung kan dog ikke fortælle meget mere om tv'et - ikke engang et modelnummer.

80 tommer til stuen
Det kan godt være, at 55 tommer er større, end hvad de fleste af os har i stuen, men det er alligevel ikke nok for Sharp. På CES fremviser selskabet et 80 tommer 3D-tv.

Sharp havde også et såkaldt 8K tv, der kører med en opløsning, som er otte gange bedre end HD. Mange andre producenter havde 4K tv med, som så er fire gange højre opløsning end HD.

Begge opløsninger er dog ret ubrugelige her og nu, da der ikke rigtig findes noget kildemateriale i den sindssygt høje opløsning.

Smid fjernbetjeningen væk
Smart-tv kan mere og mere. På messen har Samsung blandt andre flyttet flere funktioner ind på selskabets tv, der i fremtiden vil kunne køre spillet Angry Birds, der er kendt fra smartphones.

Tv nærmer sig nemlig på mange måder smartphones. Lenovo har endda fremvist et tv, der kører med mobilstyresystemet Android. 

Samsung har fremvist en ny bevægelseskontrol, der ifølge selskabet skal erstatte fjernbetjeningen. Så er det bare at vifte med hænderne, når du vil skifte kanal.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital How To: Data og AI er fremtiden – men kan man overhovedet lykkes i det nye data-univers uden den rette dataplatform?

Det er svært at spå om fremtiden, men vi kan være sikre på, at den indeholder meget mere data og en langt større anvendelse af kunstig intelligens. På dette webinar sætter vi derfor fokus på, hvordan du som organisation får styr på alle data, og bliver klar til fremtiden.

30. oktober 2020 | Læs mere


Dell Talk: Cybersikkerhed skal gentænkes for at kunne imødegå fremtidige avancerede cybertrusler

Danske virksomheder er nødt til at gentænke cybersikkerheden for at kunne imødegå fremtidige cybertrusler, som vi hele tiden gøres opmærksomme på. I denne talk får du et indspark i, hvordan du som virksomhed kan gentænke cybersikkerheden ud fra både et operationelt og sikkerhedsmæssigt perspektiv.

30. oktober 2020 | Læs mere


IT Security 2020

Strategic IT Security 2020 will focus on the never-ending story about security and cyber-defense, and how you can defend your business and your customer’s data and information. Together with several leading experts and digital executives from all over the Nordic countries, this conference seeks to give you the best input to focus even more on cyber security in the future.

03. november 2020 | Læs mere


Premium
Mystikken breder sig om pludselig fyring af Waoo-topchef efter alvorlige beskyldninger: Selskabet er fuldkomment tavst
Mystikken breder sig om årsagen til, at Waoo med øjeblikkelig virkning har fyret topchef Jørgen Stensgaard. Spørgsmålene hober sig op, men der er total tavshed hos Waoo og selskabets bestyrelse, der ikke vil stille op til interview. Her er hvad, vi ved.
Computerworld
TDC ruller gratis fiber ud til 5.100 danske husstande - se adresserne her
TDC går i gang med at udruller fiber til tusindvis af danske husstande i Odens, Nordsjælland og Storkøbenhavn. Se hvor TDC’s gravemaskiner kommer forbi med tilbud om gratis fiber-opkobling.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Regner din ferie væk? Brug tiden på at søge en af disse otte stillinger, der er ledige netop nu
Det sjasker ned over hele Danmark. Du kan bruge de våde sommerdage på at søge et af disse otte job, der er ledige lige nu.
White paper
Sådan opbevarer du effektivt og sikkert dine data – også med hybrid cloud
Cloud er her der og alle vegne. Men mange organisationer foretrækker en mere blandet tilgang, hvor dele af virksomhedens workload og it-miljøer sendes i clouden, mens andre dele placeres i andre og ofte lokale datacentre. Det stiller ofte mange forskelligartede krav til behovet for lokal storage. Men med IBM FlashSystem kan du konsolidere dit storage-behov og reducere kompleksiteten. Samtidig er FlashSystem all-flash og hybrid-løsninger bygget på et standardiseret sæt af værktøjer og APIs, som giver dig adgang til enterprise-løsninger uanset størrelsen på din organisation. I dette whitepaper fra Atea og IBM kan du læse om IBMs storeløsninger og de yderligere fordele som du kan opnå med dem.