Så fantastiske var Commodore 64-spillene

Er Bubble Bobble eller Giana Sisters verdens bedste spil nogensinde? Få et sjovt grin ved at genlæse de gamle anmeldelser af C64-spil.

Bubble Bobble, International Karate+, The Great Giana Sisters og så videre.

Listen af legendariske Commodore 64-spil er lang, og nogle af dem holder stadig.

Andre falder dog i den grad igennem i dag, selv om de tilbage i 80'erne blev modtaget af jublende anmeldere.

Du kan nu få indblik i, hvilke spil der rev en ungdom med sig i 80'erne, og hvilke spil der også dengang stank.

Et af de magasiner, der dengang anmeldte de mange Commodore 64-spil, var ZZap! 64, der udkom første gang i 1985 og frem til sidste nummer i november 1992.

Magasinet eksisterer ikke længere, men alle de gamle anmeldelser er blevet lagt online. Og det er sjov læsning, for der er sket ikke så lidt siden 80'erne, da firmaerne spyttede tusindvis af spil ud på gaden.

Firmaet Rainbow Arts var et af de firmaer, der udgav spil, og virksomheden stod bag det måske mest klassiske af alle spil til C64, The Great Giana Sisters fra 1987. Et spil, der fik roser med på vejen fra ZZap! 64.

"Et vidt omfang af tiltalende figurer parret med lysfarvede og varierede baggrunde skaber en fremragende atmosfære i tegneseriekvalitet," skriver ZZap! 64 og giver grafikken 91 procent i karakter.

Samlet set giver spilbladet 96 procent i sin vurdering af det klassiske C64-spil. The Great Giana Sisters bliver samtidig betegnet som det bedste spil af sin slags siden Bubble Bobble.

Bubble Bobble verdens bedste spil

Netop Bubble Bobble, hvor en eller to spillere styrer nogle hoppende og boble-spyttende drager, scorede 97 procent i 1987.

"Dette må være et af de bedste platformspil nogensinde - hvis ikke det bedste," skrev en anmelder i magasinet om Bubble Bobble.

Filmen Platoon vakte stor opsigt i 1986. Spiludgiveren Ocean købte rettighederne og udgav spillet af samme navn i 1987. Platoon, spillet, fik en score på 94 procent. Anmelderen var blandt andet imponeret af, at junglen, som spilleren vandrer rundt i, omfattede hele 100 skærmbilleder.

Læs de mange anmeldelser på ZZap! 64-arkivets hjemmeside.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere