Så fantastiske var Commodore 64-spillene

Er Bubble Bobble eller Giana Sisters verdens bedste spil nogensinde? Få et sjovt grin ved at genlæse de gamle anmeldelser af C64-spil.

Bubble Bobble, International Karate+, The Great Giana Sisters og så videre.

Listen af legendariske Commodore 64-spil er lang, og nogle af dem holder stadig.

Andre falder dog i den grad igennem i dag, selv om de tilbage i 80'erne blev modtaget af jublende anmeldere.

Du kan nu få indblik i, hvilke spil der rev en ungdom med sig i 80'erne, og hvilke spil der også dengang stank.

Et af de magasiner, der dengang anmeldte de mange Commodore 64-spil, var ZZap! 64, der udkom første gang i 1985 og frem til sidste nummer i november 1992.

Magasinet eksisterer ikke længere, men alle de gamle anmeldelser er blevet lagt online. Og det er sjov læsning, for der er sket ikke så lidt siden 80'erne, da firmaerne spyttede tusindvis af spil ud på gaden.

Firmaet Rainbow Arts var et af de firmaer, der udgav spil, og virksomheden stod bag det måske mest klassiske af alle spil til C64, The Great Giana Sisters fra 1987. Et spil, der fik roser med på vejen fra ZZap! 64.

"Et vidt omfang af tiltalende figurer parret med lysfarvede og varierede baggrunde skaber en fremragende atmosfære i tegneseriekvalitet," skriver ZZap! 64 og giver grafikken 91 procent i karakter.

Samlet set giver spilbladet 96 procent i sin vurdering af det klassiske C64-spil. The Great Giana Sisters bliver samtidig betegnet som det bedste spil af sin slags siden Bubble Bobble.

Bubble Bobble verdens bedste spil

Netop Bubble Bobble, hvor en eller to spillere styrer nogle hoppende og boble-spyttende drager, scorede 97 procent i 1987.

"Dette må være et af de bedste platformspil nogensinde - hvis ikke det bedste," skrev en anmelder i magasinet om Bubble Bobble.

Filmen Platoon vakte stor opsigt i 1986. Spiludgiveren Ocean købte rettighederne og udgav spillet af samme navn i 1987. Platoon, spillet, fik en score på 94 procent. Anmelderen var blandt andet imponeret af, at junglen, som spilleren vandrer rundt i, omfattede hele 100 skærmbilleder.

Læs de mange anmeldelser på ZZap! 64-arkivets hjemmeside.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere