Test: Billig trådløs højttaler er et godt køb

Med Creative D80 får du en smart Bluetooth-højttaler til ikke ret mange penge. Vi har testet, om den er noget værd.

Test: Billig trådløs højttaler er et godt køb

Anmeldelse: Creative D80 er en fiks lille højttaler, der afspiller musik trådløst fra din mobil, tablet eller bærbare via Bluetooth.

Kassen reklamerer med, at dimsen er "pure wireless", men det er dog ikke helt sandt. Der er ingen batterier i, så du skal sætte D80 til en stikkontakt.

I skrivende stund koster Creative D80 lige omkring 300 kroner på nettet inklusiv fragt, men hvad får du så for det relativt lille beløb?

Nem tilslutning

Det er nemt at sætte eksempelvis din telefon til højttaleren. Du trykker på en knap, og så kan du finde højttaleren fra Bluetooth-menuen på telefonen.

Når de to ting først er parret én gang, kan du tilslutte til D80 uden at skulle røre noget på højttaleren, hvis den altså står tændt.

Det er derfor fristende at lade højttaleren stående tændt altid, hvilket nok også er Creatives plan, da sluk-knappen er gemt væk på bagsiden.

Vi har målt strømforbruget, og hvis højttaleren bare står standby og er klar til tilslutning, vil den koste dig knap en halvtredser om året på elregningen, hvis du aldrig slukker den.

Lyder overraskende godt

Den lave pris giver ikke forhåbninger til den helt store lydoplevelse, men vi blev faktisk positivt overrasket.

Lyden er behagelig og ikke præget af overdreven diskant eller mangelfuld bas, som du ofte hører fra billige højttalere.

I hvert fald så længe, at du ikke skruer helt op for lyden. Du kan ikke spille en fest op med D80, men som en højttaler til køkkenet eller arbejdsværelset er den ganske fornuftig.

Uden håndjern

Da Creative D80 bruger Bluetooth, kan du slutte langt det meste til den. Stort set alle mobiltelefoner og tablets og mange bærbare pc'er har nemlig denne trådløse teknologi, der også bruges til eksempelvis headsets.

Derfor er Bluetooth et bedre valg end eksempelvis Apples AirPlay, der også lader dig afspille trådløst - men kun fra iPhone, iPad og andre Apple-produkter.

Bluetooth-produkter som Creative D80 virker perfekt til æbleprodukterne, men du slipper for at smide dine ting ud, hvis du engang vil skifte din iPhone til en anden telefon.

Højttaleren har også et helt almindeligt minijack-stik, så du kan tilslutte en mp3-afspiller uden Bluetooth. Gør du det, virker lydstyrkeknapperne på højttaleren ikke, opdagede vi. Det er dog ikke det store problem, da du i stedet kan skrue op og ned på mp3-afspilleren i stedet.

Er Creative D80 værd at købe?

Vi har primært testet Creative D80 med musik fra Spotify på en iPhone. Det fungerer rigtig godt, og det smarte er, at du styrer det hele på telefonen.

Du kan nemt skifte sang og skrue op og ned for lyden, derfra hvor du står, uden at gå hen til højttaleren.

Det er derfor en fordel bare at skrue helt op for D80'eren og skrue ned på telefonen, for så kan du styre lyden derfra.

Ringer telefonen, imens du lytter til musik fra den via højttaleren, stopper musikken, og du kan tale normalt i din telefon, uden at din samtale bliver blæst ud i hele rummet. Når du lægger på, starter musikken igen.

Konklusion

Creative D80 er en smart Bluetooth-højttaler til ikke ret mange penge.

Du må ikke forvente, at du kan bruge den som dit primære lydanlæg i hjemmet. Det kan den ikke spille højt nok til. 

Men leder du efter en billig højttaler til køkkenet eller arbejdsværelset, er Creative D80 et godt køb.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Digitaliseringsstyrelsen søger ny hovedleverandør til Borger.dk
Digitaliseringsstyrelsen søger med million-ordre ny hovedleverandør af en række centrale opgaver på Borger.dk i en fokuseret kontrakt, hvor man kommer til at samarbejde tæt med Netcompany.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Så ofte rammer din sikkerhedsleverandør plet – eller helt ved siden af
Denne uafhængige evaluering fra MITRE ATT&CK giver et billede af styrker og svagheder hos førende udbydere af cybersikkerhedsydelser. Rapporten vurderer bl.a. reaktion og træfsikkerhed på simulerede angreb og af, hvor hurtigt der slås alarm.