Artikel top billede

Derfor vil Windows Phone snart give iOS baghjul

Windows Phone vil inden for et par år slå Apple af pinden som verdens næststørste smartphone-system. Se her hvorfor.

Computerworld News Service: Windows Phone vil i 2015 overtage andenpladsen i markedet for styresystemer til smartphones fra Apples iOS, lyder prognosen fra analysefirmaet IHS.

Selvom Microsofts seneste mobilstyresystem har taget sin tid om at skabe nogen som helst form for tilstedeværelse i markedet, så vurderer IHS, at Microsofts partnerskab med Nokia vil blive nøglen til begge virksomheders succes de kommende år.

Android-producenterne såvel som Apple bør derfor tage sig i agt.

Nokia ligger på nuværende tidspunkt og roder rundt på tredjepladsen i det globale smartphone-marked bag Samsung på førstepladsen og Apple på andenpladsen.

Saltvandsindsprøjtning

Men de nye Lumia-produkter - særligt Lumia 900 - vil ifølge IHS blive startskuddet for den finske mobilproducents tilbagevenden og samtidig udgøre en saltvandsindsprøjtning for Windows Phone-platformen.

Prognosen fra IHS lyder således på, at Windows Phone vil sidde 16,7 procent af smartphone-markedet i 2015.

Det er noget af en forventet stigning fra de blot to procent, styresystemet sad på i 2011.

Android vurderes at fastholde sin førerposition i markedet for mobilstyresystemer med en markedsandel, der stiger fra 47,4 procent sidste år til 58,1 procent i 2015.

Markedsandelen for iOS vil gradvist falde til 16,6 procent i 2015 og derved overdrage andenpladsen til Windows Phone.

"Lumia 900 var et af de hotteste nye produkter, der blev afsløret ved Consumer Electronics Show. Det er en Windows Phone-baseret smartphone med et iøjnefaldende sæt af funktioner, der gør, at den kan konkurrere med selv de bedste alternativer fra Android-lejren," lyder det fra Wayne Lam, der er senioranalytiker inden for trådløs kommunikation hos IHS.

"Dette hotte produkt udgør Nokias første skridt til at generobre sin markedsandel. I kombination med Nokias indsats for at styrke Windows Phones økosystem vil Lumia 900 og dens efterfølgere hjælpe Microsoft til i 2015 at generobre sin andenplads i markedet for styresystemer til smartphones," vurderer Lam.

Denne prognose maler samtidigt et dystert billede for RIM, der knap nok nævnes i rapporten fra IHS. I 2015 vil det ifølge IHS ikke være mere end 8,6 procent af markedet, der tilhører andre styresystemer til smartphones end Android, iOS og Windows Phone.

Det er et drastisk fald fra sidste års samlede andel på 32,7 procent for BlackBerry OS og andre mindre mobilstyresystemer.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere