Artikel top billede

Apple er igen verdens største smartphone-producent

Apple er igen verdens største smartphone-producent. Men et andet mærke ånder selskabet lige i nakken.

Computerworld News Service: Det var med nød og næppe, at Apple i fjerde kvartal 2011 igen blev verdens største producent af smartphones efter at have tabt terræn til Samsung i det forrige kvartal, oplyser analysefirmaerne Strategy Analytics og IHS iSuppli.

Men den koreanske it-gigant står som førende i smartphone-markedet, hvis man kigger på hele 2011, påpeger de to analysefirmaer.

Samsungs samlede markedsandel for 2011 var tæt på 20 procent, mens Apples lå på 19 procent, oplyser Strategy Analytics.

Samsung overhalede Apple i tredje kvartal, mens kunderne ventede på, at iPhone 4S skulle udkomme. Med Apples introduktion af den nye telefon i fjerde kvartal blev der sluppet en forrygende indestængt efterspørgsel løs, idet forbrugerne havde afventet den nyeste model, forklarer IHS iSuppli.
.
Udover at være konkurrenter i dette marked, så ligger Apple og Samsung også i en benhård patentstrid, hvor Apple forsøger juridisk at få flere af Samsungs produkter blokeret fra mange markeder.

Det samlede globale antal leverancer af smartphones steg med 54 procent i 2011 og nåede op på 155 millioner enheder i fjerde kvartal, hvilket ifølge Strategy Analytics er en ny rekord.

Apple leverede i fjerde kvartal 37 millioner smartphones, hvilket er en stigning på 128 procent i forhold til samme periode året før, oplyser selskabet. Samsung leverede til sammenligning 36,5 millioner enheder, hvilket er en stigning på 241 procent.

Nokias globale andel af smartphone-markedet er styrtdykket fra 33 procent i 2010 til 16 procent i 2011, hvilket hovedsagelig er på grund af en mangelfuld portefølje af smartphones med touchskærm og en begrænset tilstedeværelse i det amerikanske marked, vurderer Strategy Analytics.

Der vil i løbet af 2012 være fokus på Nokias partnerskab med Microsoft, da branchen vil følge nøje med i, hvor hurtigt de to selskaber kan udvide i det værdifulde marked for 4G LTE (long term evolution), der er i hastig vækst i blandt andet USA og Japan.

De andre større Android-producenter såsom Sony Ericsson og Motorola kunne hverken i fjerde kvartal eller for hele året hamle op med Samsungs stærke markedspræstation, hvilket indikerer, at markedet for smartphones med Android er ved at være overfyldt, "da de forskellige licenstagere konkurrerer om en begrænset mængde forbruger-mindshare og hyldeplads," siger IHS iSuppli.

Sony Ericsson leverede ni millioner smartphones i fjerde kvartal, hvilket er et fald på 20 procent i forhold til samme periode året før. Selskabet forklarer selv den ringe præstation med voldsom konkurrence og priserosion.

Dets resultater for fjerde kvartal, som inkluderer både et nettounderskud og et fald i omsætningen, er et tydeligt eksempel på vanskelighederne hos mange af de leverandører, der anvender Googles Android i deres smartphones.

Globalt blev der i fjerde kvartal 2011 i alt leveret 445 millioner mobiltelefoner, hvilket er en stigning på 11 procent i forhold til samme periode året før.

Nokia er stadig førende i det samlede marked for mobiltelefoner med en andel på 25,5 procent i fjerde kvartal og tæt på 27 procent for hele året, men dets andel er faldet fra over 30 procent i 2010, oplyser Strategy Analytics. I det samlede marked for mobiltelefoner ligger Samsung nummer to efterfulgt af Apple.

Oversat af Thomas Bøndergaard
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
iPaaS-webinar: Take advantage of key trends in a billion dollar-market

According to Gartner, by 2023, the iPaaS market is expected to grow well above $6 billion in revenue, thus becoming the largest segment in the integration platform technology market. To illustrate what iPaaS can do for your business, Flügger will outline how to overcome their integration challenges. Do not miss the opportunity to learn how a successful iPaaS implementation can improve your business outcomes.

07. maj 2021 | Læs mere


Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Premium
Test: Derfor vil jeg gerne have Google ind i min næste bil - og det er dårligt nyt for nogle bilproducenter
Googles Android Automotive er et vellykket styresystem til bilen, der vender op og ned på magtbalancen i bilbranchen. Computerworld har prøvekørt softwaren og har dommen klar.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi
Evnen til at tilpasse sig en verden i konstant forandring bliver afgørende for virksomhedens mulighed for at vækste i fremtiden. Ét af de finansielle håndtag du kan skrue på, er en hel eller delvis outsourcing af it-driften. I e-bogen ”Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi” får du viden om, hvordan din virksomhed kan bruge tilpasningsøkonomi til at håndtere fremtidens krav til it. Vi spørger blandt andet: - Kan din virksomhed skalere og tilpasse sin digitale kapacitet og økonomi? - Har dine kunder tillid til, at du har de skarpeste it-løsninger? - Ville I kunne styrke forretningen ved at give jeres it mere fokus? - Kan I få øget funktionalitet til samme pris? Vi fokuserer på risiko, økonomi, fokus og valg af it-partner, som er fire opmærksomhedspunkter du skal have styr på for at lykkes med at tilpasse virksomheden til at modstå forandringerne i verden.