Artikel top billede

Apple er igen verdens største smartphone-producent

Apple er igen verdens største smartphone-producent. Men et andet mærke ånder selskabet lige i nakken.

Computerworld News Service: Det var med nød og næppe, at Apple i fjerde kvartal 2011 igen blev verdens største producent af smartphones efter at have tabt terræn til Samsung i det forrige kvartal, oplyser analysefirmaerne Strategy Analytics og IHS iSuppli.

Men den koreanske it-gigant står som førende i smartphone-markedet, hvis man kigger på hele 2011, påpeger de to analysefirmaer.

Samsungs samlede markedsandel for 2011 var tæt på 20 procent, mens Apples lå på 19 procent, oplyser Strategy Analytics.

Samsung overhalede Apple i tredje kvartal, mens kunderne ventede på, at iPhone 4S skulle udkomme. Med Apples introduktion af den nye telefon i fjerde kvartal blev der sluppet en forrygende indestængt efterspørgsel løs, idet forbrugerne havde afventet den nyeste model, forklarer IHS iSuppli.
.
Udover at være konkurrenter i dette marked, så ligger Apple og Samsung også i en benhård patentstrid, hvor Apple forsøger juridisk at få flere af Samsungs produkter blokeret fra mange markeder.

Det samlede globale antal leverancer af smartphones steg med 54 procent i 2011 og nåede op på 155 millioner enheder i fjerde kvartal, hvilket ifølge Strategy Analytics er en ny rekord.

Apple leverede i fjerde kvartal 37 millioner smartphones, hvilket er en stigning på 128 procent i forhold til samme periode året før, oplyser selskabet. Samsung leverede til sammenligning 36,5 millioner enheder, hvilket er en stigning på 241 procent.

Nokias globale andel af smartphone-markedet er styrtdykket fra 33 procent i 2010 til 16 procent i 2011, hvilket hovedsagelig er på grund af en mangelfuld portefølje af smartphones med touchskærm og en begrænset tilstedeværelse i det amerikanske marked, vurderer Strategy Analytics.

Der vil i løbet af 2012 være fokus på Nokias partnerskab med Microsoft, da branchen vil følge nøje med i, hvor hurtigt de to selskaber kan udvide i det værdifulde marked for 4G LTE (long term evolution), der er i hastig vækst i blandt andet USA og Japan.

De andre større Android-producenter såsom Sony Ericsson og Motorola kunne hverken i fjerde kvartal eller for hele året hamle op med Samsungs stærke markedspræstation, hvilket indikerer, at markedet for smartphones med Android er ved at være overfyldt, "da de forskellige licenstagere konkurrerer om en begrænset mængde forbruger-mindshare og hyldeplads," siger IHS iSuppli.

Sony Ericsson leverede ni millioner smartphones i fjerde kvartal, hvilket er et fald på 20 procent i forhold til samme periode året før. Selskabet forklarer selv den ringe præstation med voldsom konkurrence og priserosion.

Dets resultater for fjerde kvartal, som inkluderer både et nettounderskud og et fald i omsætningen, er et tydeligt eksempel på vanskelighederne hos mange af de leverandører, der anvender Googles Android i deres smartphones.

Globalt blev der i fjerde kvartal 2011 i alt leveret 445 millioner mobiltelefoner, hvilket er en stigning på 11 procent i forhold til samme periode året før.

Nokia er stadig førende i det samlede marked for mobiltelefoner med en andel på 25,5 procent i fjerde kvartal og tæt på 27 procent for hele året, men dets andel er faldet fra over 30 procent i 2010, oplyser Strategy Analytics. I det samlede marked for mobiltelefoner ligger Samsung nummer to efterfulgt af Apple.

Oversat af Thomas Bøndergaard
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Datadrevet forretning 2022: Sæt data på den strategiske dagsorden

Lær hvordan du tænker automatisering, data og digitalisering ind i dagligdagen, over for kunderne og hvordan du får skabt ny forretning.

31. maj 2022 | Læs mere


Sådan gør du din forsyningskæde mere robust

Vi sætter fokus på standardværktøjer og tillægsløsninger til Microsoft Dynamics 365 FO i produktionsvirksomheder, som vil planlægge og drive en effektiv supply chain.

31. maj 2022 | Læs mere


AI & machine learning i praksis: Sådan får du gevinst i din dagligdag

Kunstig intelligens, machine learning og algoritmer er i fuld gang med at forandre måden, vi arbejder og driver virksomhed på. På seminaret kan du møde førende eksperter på området, leverandører, beslutningstagere og praktikere, der fokuserer på best practise på området.

02. juni 2022 | Læs mere


CIO
Årets CIO 2022: Nu skal Danmarks dygtigste CIO findes - er det dig? Eller kender du en, du vil indstille?