Genial Android-app hjælper dig til bedre Wi-Fi

Hvis du bor i et område, der er oversået med trådløse netværk, kan det være svært at finde den mindst trafikkerede kanal til din trådløse router. Vi guider dig til en smartphone-app til Android, der gør arbejdet for dig.

Genial Android-app hjælper dig til bedre Wi-Fi

Vi har tidligere fortalt om det gratis program InSSIDer 2, der kan hjælpe dig med at løse trådløse netværksproblemer.

Og nu er vi klar med et tip til en gratis mobil-app, der ligeledes kan hjælpe dig med at undgå signalforstyrrelser på dit trådløse netværk.

Hvad handler det om?

Problemet opstår typisk i områder, hvor der er en stor tæthed af signaler fra trådløse routere. Det kan medføre, at dit trådløse netværk bliver ustabilt.

Et oplagt bud på en løsning er at skifte frekvensbånd, hvilket typisk gøres i routerens administrationsinterface. I bedste fald vælger du et frekvensbånd uden forstyrrelser, men hvis det ikke er en mulighed, handler det om at vælge frekvensbåndet med mindst mulig belastning.

Sådan gør du

Hvis du ikke har en computer i nærheden, når du konfigurerer din router, kan du med fordel prøve den gratis mobile app WiFi Analyzer, der fås til Googles Android-styresystem.

Værktøjet søger efter nærtliggende trådløse netværk og viser dig, hvilke kanaler der er mindst trafikerede. Flotte og overskuelige grafer giver dig et godt overblik. Der er mange grafer at holde øje med, men de vigtigste er kanal- og signalstyrkegrafen. Hvis du har behov for et hurtigt svar, kan app'ens rangeringsfunktion automatisk rangere fundne kanaler efter belastning.

Ofte vil det give bedst mening at foretage signalmålinger forskellige steder for at finde den optimale placering af routeren. Her kunne man foranlediges til at tro, at app'en kommer til kort, men den indbyggede screenshot-funktion gør, at du eksempelvis kan tage et skærmbillede med resultaterne fra stuen og medbringe det, når du foretager signalmålinger på 1. sal.

App'en findes på Android Market (læs mere her). Reklamerne i bunden kan tilmed slås helt fra, hvis det ønskes.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere


Microsoft 365: Gør klar til store prisstigninger

For første gang i mange år hæver Microsoft til foråret priserne på enterprise-udgaverne af Microsoft 365, som er meget udbredte i danske organisationer. Hør om mulighederne i Microsoft 365-pakkerne. Og hør, hvordan du med god license management har mulighed for at trimme dit setup, inden prisstigningerne på op til 25 procent træder i kraft 1. marts 2022.

19. november 2021 | Læs mere