Artikel top billede

Oracle kræver stor svindelsag taget op igen

Oracle vil have fuld erstatning af SAP i stor svindelsag.

Computerworld News Service: Oracle har valgt, at sagen på ny skal for en domstol i retssagen mod SAP for krænkelse af ophavsrettigheder.

Hermed afviser Oracle altså at acceptere dommerafgørelsen fra september om en reduktion på knap 5,7 milliarder kroner af den erstatning, som selskabet tidligere har fået tilkendt af en amerikansk jury.

Det skriver Oracles advokat Geoffrey M. Howard i et dokument indgivet mandag til en amerikansk domstol.

"Vi er skuffede over, at Oracle har forpasset endnu en mulighed for at få afsluttet denne sag," lyder det fra SAP.

"Vi vil fortsat arbejde for at bringe denne sag til en retfærdig og rimelig afslutning."

Dommer Phyllis Hamilton underkendte i september tilkendelsen af en erstatning på knap 7,4 milliarder kroner til Oracle fra SAP i sagen, hvor SAP accepterede ansvar for ulovlig download og brug af Oracles software og supportmateriale foretaget af det tidligere datterselskab TomorrowNow, som tilbød billigere support af Oracles applikationer end Oracle selv.

Dommeren godkendte dog SAP's anmodning om en reduktion af erstatningen. Den tilkendte erstatning lå langt over den faktiske skade mod Oracle i form af mistede kunder, lød begrundelsen.

Hvis Oracle afviste reduktionen af erstatningen til 1,5 milliarder kroner, skulle sagen igen for retten for på ny at forsøge at klarlægge den faktiske skade, sagde dommer Hamilton på daværende tidspunkt.

'Hypotetisk omkostning'

Oracle havde argumenteret for, at SAP skulle betale skadeserstatning baseret på den "hypotetiske" omkostning, det ville have været for SAP at licensere software lovligt.

Der var dog ifølge retten ikke tilstrækkelige beviser for, at man på rimelig vis kunne afgøre, at Oracle berettiget til denne hypotetiske licens.

Hvis Oracle havde accepteret dommerens afgørelse, ville det betyde, at selskabet frafaldt retten til at appellere afgørelsen, skriver Howard i det indgivne dokument.

"Oracles mål er at opnå en afklaring af loven og, hvis selskabet har ret i forhold til hvad loven siger og hvad beviserne understøtter i denne sag, at få opretholdt juryens afgørelse og Oracle immaterielle rettigheder som ophavsretsindehaver," tilføjer Howard.

Læs også:

SAP forærer Oracle millioner for at holde mund.

SAP vil have milliard-rabat på erstatning til Oracle.

Oracle må vente længe på dumme-milliarder fra SAP.

Dyr sag mod Oracle trækker SAP's resultat langt ned.

SAP vil ikke betale dumme-renter til Oracle.

Oracle kræver 1,2 milliarder kroner i renter fra SAP.

Oversat af Thomas Bøndergaard
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere