Gratis Office 15 følger med Windows 8 på ARM

Microsoft spiller sit stærkeste kort i kampen om at fravriste Apples iPad markedsandele: Gratis Microsoft Office 15 på alle ARM-baserede Windows 8-tablets.

I en video på Microsofts Windows-chef Steven Sinofskys blog kan man se skærmbilleder af den kommende Office 15, angiveligt fra en ARM-baseret Windows 8-tablet.

I samme blogpost afslører Sinofsky, at Office 15 vil medfølge gratis på den ARM-baserede udgave af Windows 8, og at Word, Excel, PowerPoint og OneNote bliver de eneste rigtige programmer, det vil være muligt at afvikle på den ARM-baserede version af Windows 8.

Alle andre "rigtige programmer" - kaldet "desktop apps" - vil ikke kunne køre på ARM-platformen. Til gengæld vil alle Metro Style Apps, altså apps udviklet specielt til ARM-versionen af Windows 8, kunne afvikles på ens almindelige x86-baserede computer.

"Det er de eneste desktop-apps, som bliver tilgængelige," siger Steven Sinofsky til AllThingsD. "Alle andre Windows-apps på ARM bliver i den nye "Metro"-stil."

I så fald kan vi forvente en Metro Style App-version af Outlook 15 eller en anden form for Exchange-kompatibel mailklient integreret i Windows 8 on ARM (WOA). Den sidste løsning er nok den mest sandsynlige, for Microsoft ønsker med garanti ikke at spænde ben for virksomhedernes brug af Windows 8-tablets.

Videoen giver også et kig på de kommende Office 15-programmer, alle med Båndet minimeret. Det må forventes at være standardindstillingen på en Windows 8 ARM-baseret tablet, så dokumenterne kan få så meget skærmplads som muligt.

Selv om det minimerede bånd ikke gør det muligt at finde ud af, hvorvidt knapperne i Båndet får den nye Metro-stil eller bibeholder de traditionelle ikoner, så udtaler Steven Sinofsky dog, at de nye Office-applikationer er blevet designet og bygget med særligt henblik på at kunne bruge på touch-enheder - både hvad angår betjening og strøm/ressource-forbrug.

Men hvad det betyder i praksis, må vi almindelige dødelige vente med at finde ud af til den kommende beta-udgivelse af Office 15, der forventes at dukke op engang til sommer.

Microsoft spiller sit stærkeste kort i kampen mod Apple

Det allermest overraskende ved de seneste nyheder om Windows 8 og Office 15 er nyheden om, at det bliver den fulde version af Microsoft Office 15, der bliver bundlet sammen med den ARM-baserede udgave af Windows 8. Umiddelbart lyder det som et enormt selvmål, da det dels vil slå pusten ud af Microsofts næststørste cashcow, Microsoft Office, dels kan ende med at føre til en række nye sagsanlæg fra alverdens konkurrenter og regeringer, sådan som vi så det tilbage i 1990'erne.

Men hvor overraskende det end måtte være, synes det også at være et logisk træk for Microsoft, da deres kommende ARM-baserede Windows 8-tablet har hårde odds imod sig i et iPad-domineret marked. Apple har tre års forspring som first mover på tablet-markedet, og millioner af iPads er langet over disken.

Men alle mangler de en vigtig komponent for for alvor at slå igennem på det professionelle marked, nemlig Microsoft Office. Microsoft er dog allerede begyndt at lancere iOS-baserede apps af Office-programmerne, og indtil nu har de sendt Lync og OneNote på gaden - og Word, Excel og PowerPoint ventes at følge trop i løbet af 2012.

Men disse versioner er ligesom Microsoft Office Web Apps neddroslede udgaver af Microsoft Office. Ved ikke at begrænse den version af Microsoft Office, der kommer til den kommende ARM-baserede Windows 8-tablet og tilmed forære Office gratis med på den, stiller Microsoft med et meget stærkt hold i kampen mod Apple.

Det giver de mange millioner virksomheder verden over, der har baseret deres it-infrastruktur på Microsoft-produkter, en nem måde at udflage de gamle bærbare og stationære på og udstyre medarbejderne med fuldt kompatible tablet-baserede enheder.

Bør Microsoft frygte nye monopolsretssager?

Men hvordan stiller det Microsoft rent juridisk? Betyder det ikke endnu en runde af nye sagsanlæg om misbrug af deres monopolstilling?

Sandsynligvis, men det er som om Microsoft efterhånden har rystet "Anti-Trust"-skyggen af sig og stille og roligt er begyndt at "integrere programmer" i operativsystemet igen. F.eks. er Internet Explorer integreret i Start-skærmen på Windows 8, ligesom Windows 8 som standard er født med Microsoft Security Essentials som antivirus-program.

At Microsoft atter tør det, skyldes sandsynligvis, at alle deres væsentligste konkurrenter gør det samme i dag. Således kommer både iOS, WebOS, QNX, Chrome OS og Android med både præinstalleret browser-program og mediaafspiller. Tilmed kommer alle andre end iOS også med en præinstalleret kontorpakke.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
De virker skræmmende godt: Med Apples nye Airtags kunne jeg spore mine chefer (og mine ting) med mobilen
Apples Airtags er uhyre effektive og lette at anvende - og det giver grund til bekymring.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi
Evnen til at tilpasse sig en verden i konstant forandring bliver afgørende for virksomhedens mulighed for at vækste i fremtiden. Ét af de finansielle håndtag du kan skrue på, er en hel eller delvis outsourcing af it-driften. I e-bogen ”Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi” får du viden om, hvordan din virksomhed kan bruge tilpasningsøkonomi til at håndtere fremtidens krav til it. Vi spørger blandt andet: - Kan din virksomhed skalere og tilpasse sin digitale kapacitet og økonomi? - Har dine kunder tillid til, at du har de skarpeste it-løsninger? - Ville I kunne styrke forretningen ved at give jeres it mere fokus? - Kan I få øget funktionalitet til samme pris? Vi fokuserer på risiko, økonomi, fokus og valg af it-partner, som er fire opmærksomhedspunkter du skal have styr på for at lykkes med at tilpasse virksomheden til at modstå forandringerne i verden.