Prøvekørt: 14 tommer bærbar pakket ind i glas

HP Envy 14 Spectre er en ultrabook, der skiller sig ud fra mængden. Den har nemlig glas på både låg, skærm og håndledsstøtte. Vi har kort prøvet den 14 tommer bærbar, der er ganske speciel.

For lidt over en måned siden kunne HP på forbrugerelektronikmessen CES præsentere Envy 14 Spectre, der er en bærbar lidt ud over det sædvanlige.

Computeren er nemlig pakket ind i glas, men det er ikke af den skrøbelige slags.

Det er derimod Gorilla Glass, som også bliver brugt til skærme på rigtig mange mobiler og tablet-pc'er.

Det særlige glas er uhyggeligt modstandsdygtigt over for stød, slag og ridser.

For nylig fik vi under en pressefremvisning mulighed for at danse kinddans med Envy 14 Spectre, og vi kom derfor helt tæt på computeren, der vandt prisen Best of CES 2012 i pc-kategorien.

Spectre er udstyret med glas på både låg, skærm og håndledsstøtte.

Det giver en glat overflade, og særligt skærmen er interessant.
Her flyder skærm og ramme sammen, så der ikke er nogen fysisk kant mellem de to.

Det giver et meget stilfuldt udseende. Samtidig er det lykkedes HP at smide en 14 tommer skærm ind i et 13 tommer chassis.

Glasset på låget virker meget solidt, men det føles samtidig rigtig glat, og det suger godt med fedtfingre til sig.

Overfladen ser dog ganske eksklusiv ud, og HP har fravalgt mønstre eller anden form for grafisk udtryk, der ellers tidligere har præget producentens computere.

Tyksak og alligevel ultrabook

Envy 14 Spectre adskiller sig fra de ultrabooks, som vi har testet på det seneste som Asus UX31, Acer S3 og Toshiba Satellite Z830.

HP's maskine vejer nemlig 1,8 kilo, og vi fik også et mindre chok, da vi for nylig prøvede maskinen.

Normalt vejer 13 tommer ultrabooks mellem 1,1 og 1,4 kilo, men HP har fået dispensation til at kalde sin maskine for en ultrabook, da den er 14 tommer.

Dermed kan den snige sig forbi de 1,4 kilo, som er den grænse, Intel har sat for ultrabooks i 13-tommer klassen.

Samtidig tillader Intel, der ejer varemærket ultrabook, at computeren må være lidt mere buttet. 

Helt præcist er computeren to centimeter tyk, når den er klappet sammen, og dermed er den væsentligt større end de konkurrerende ultrabooks, som er ude i butikkerne lige nu.

Umiddelbart minder Envy 14 Spectre groft sagt blot om en traditionel bærbar - godt nok i en eksklusiv indpakning og med nogle af nyeste teknologiske landvindinger som SSD-disk.

HP skal dog have ros for at have forsynet computeren med et væld af funktioner og muligheder.

Blandt de mest interessante er en indbygget NFC-chip (Near Field Communication), som flere mobiltelefoner også udstyres med i øjeblikket.

Det betyder, at det er nemt for mobil og pc at tale sammen. Ifølge HP vil det være muligt at få indhold fra mobilen præsenteret på computerens skærm.

Det var dog ikke noget, som vi fik mulighed for at teste, da vi for nylig prøvede en tidlig udgave af Envy 14 Spectre.

I butikkerne til juni

Desuden er computeren udstyret med Beats Audio, der blandt andet er udviklet af gangsterrapperen Dr. Dre, og som skal forbedre lydoplevelsen.

Det er samme teknik, som mobilproducenten HTC har anvendt i sin musikmobil Sensation XL.

Som en smart detalje er Envy 14 Spectre i højre side udstyret med en fysisk volumenknap, der meget præcist kan bruges til at skrue op og ned for lyden. Det er muligt at bruge knappen, selv om computeren er klappet sammen.

Envy 14 Spectre er ude i de danske butikker til juni, og HP har ikke en pris klar endnu. Computeren sælges dog i øjeblikket for 1.400 euro, cirka 10.500 kroner, i blandt andet Tyskland, og vi skal nok forvente en lidt højere pris herhjemme.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere


Datadrevet forretning: Skab enestående kundeoplevelser med viden og data i centrum

Data står i centrum, når du skal styrke kundeoplevelsen – eller det burde det i hvert fald gøre. På denne konference vil du møde eksperter indenfor CX og komme i dybden med, hvordan du sætter data, transparens og viden til at arbejde for dig i din Customer Experience-strategi.

07. maj 2024 | Læs mere


Kunstig Intelligens (AI) Masterclass - fra futuristisk idé til uundværlig ressource

Velkommen til en Masterclass om kunstig Intelligens (AI) og den transformative kraft, som kan tage din organisation og karriere til næste niveau. AI er gået fra at være en futuristisk idé til at blive en uundværlig ressource for virksomheder over hele verden og har allerede sat sit præg på den måde, som vi arbejder på, træffer beslutninger og kommunikerer med vores kunder.

07. maj 2024 | Læs mere