Prøvekørt: 14 tommer bærbar pakket ind i glas

HP Envy 14 Spectre er en ultrabook, der skiller sig ud fra mængden. Den har nemlig glas på både låg, skærm og håndledsstøtte. Vi har kort prøvet den 14 tommer bærbar, der er ganske speciel.

For lidt over en måned siden kunne HP på forbrugerelektronikmessen CES præsentere Envy 14 Spectre, der er en bærbar lidt ud over det sædvanlige.

Computeren er nemlig pakket ind i glas, men det er ikke af den skrøbelige slags.

Det er derimod Gorilla Glass, som også bliver brugt til skærme på rigtig mange mobiler og tablet-pc'er.

Det særlige glas er uhyggeligt modstandsdygtigt over for stød, slag og ridser.

For nylig fik vi under en pressefremvisning mulighed for at danse kinddans med Envy 14 Spectre, og vi kom derfor helt tæt på computeren, der vandt prisen Best of CES 2012 i pc-kategorien.

Spectre er udstyret med glas på både låg, skærm og håndledsstøtte.

Det giver en glat overflade, og særligt skærmen er interessant.
Her flyder skærm og ramme sammen, så der ikke er nogen fysisk kant mellem de to.

Det giver et meget stilfuldt udseende. Samtidig er det lykkedes HP at smide en 14 tommer skærm ind i et 13 tommer chassis.

Glasset på låget virker meget solidt, men det føles samtidig rigtig glat, og det suger godt med fedtfingre til sig.

Overfladen ser dog ganske eksklusiv ud, og HP har fravalgt mønstre eller anden form for grafisk udtryk, der ellers tidligere har præget producentens computere.

Tyksak og alligevel ultrabook

Envy 14 Spectre adskiller sig fra de ultrabooks, som vi har testet på det seneste som Asus UX31, Acer S3 og Toshiba Satellite Z830.

HP's maskine vejer nemlig 1,8 kilo, og vi fik også et mindre chok, da vi for nylig prøvede maskinen.

Normalt vejer 13 tommer ultrabooks mellem 1,1 og 1,4 kilo, men HP har fået dispensation til at kalde sin maskine for en ultrabook, da den er 14 tommer.

Dermed kan den snige sig forbi de 1,4 kilo, som er den grænse, Intel har sat for ultrabooks i 13-tommer klassen.

Samtidig tillader Intel, der ejer varemærket ultrabook, at computeren må være lidt mere buttet. 

Helt præcist er computeren to centimeter tyk, når den er klappet sammen, og dermed er den væsentligt større end de konkurrerende ultrabooks, som er ude i butikkerne lige nu.

Umiddelbart minder Envy 14 Spectre groft sagt blot om en traditionel bærbar - godt nok i en eksklusiv indpakning og med nogle af nyeste teknologiske landvindinger som SSD-disk.

HP skal dog have ros for at have forsynet computeren med et væld af funktioner og muligheder.

Blandt de mest interessante er en indbygget NFC-chip (Near Field Communication), som flere mobiltelefoner også udstyres med i øjeblikket.

Det betyder, at det er nemt for mobil og pc at tale sammen. Ifølge HP vil det være muligt at få indhold fra mobilen præsenteret på computerens skærm.

Det var dog ikke noget, som vi fik mulighed for at teste, da vi for nylig prøvede en tidlig udgave af Envy 14 Spectre.

I butikkerne til juni

Desuden er computeren udstyret med Beats Audio, der blandt andet er udviklet af gangsterrapperen Dr. Dre, og som skal forbedre lydoplevelsen.

Det er samme teknik, som mobilproducenten HTC har anvendt i sin musikmobil Sensation XL.

Som en smart detalje er Envy 14 Spectre i højre side udstyret med en fysisk volumenknap, der meget præcist kan bruges til at skrue op og ned for lyden. Det er muligt at bruge knappen, selv om computeren er klappet sammen.

Envy 14 Spectre er ude i de danske butikker til juni, og HP har ikke en pris klar endnu. Computeren sælges dog i øjeblikket for 1.400 euro, cirka 10.500 kroner, i blandt andet Tyskland, og vi skal nok forvente en lidt højere pris herhjemme.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Kombit har fundet leverandør til udbud på 120 millioner kroner: Her er vinderen af udbuddet om Nemrefusion 3.0
Der er nu fundet en vinder af udbuddet om Nemrefusion 3.0, der skal løses de samme opgaver, som den tidligere udgave systemet, men bliver mere moderne og brugervenlig.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Er din forretning og jeres Dynamics 365 klar til løbende opdateringer?
Hyppige opdateringer af din Dynamics 365 sikrer hurtig adgang til nyeste funktioner og opdateringer. Men metoden rummer også risici. Læs her, hvordan du minimerer dem.