Artikel top billede

Sådan kommer der gang i outsourcingen af it

Klumme: Der findes seks drivere, der sætter fut i outsourcingen af it. Se dem her.

C-vitaminer er godt mod skørbug - og godt for øjnene, vil vittige hoveder hævde.

Men måske virker de også på noget helt andet?

It-outsourcing er atter en gang i fokus.

Set fra min stol er der især seks drivere, der (helt tilfældigt) alle begynder med bogstavet C, i hvert tilfælde på nydansk: Crisis, Cloud, C-Level, Complexity, Centralisation og Cost.

Første C: Crisis
Den 'Store Europæiske Krise' raser som aldrig før. Nationer og Line Baun går bankerot, og det skaber stor usikkerhed om, hvor næste kvartals forretning skal komme fra.

Det giver anledning til at vende alle driftsopgaver og dels overveje, om det er kerneforretning eller
støtteproces, og dels overveje hvor meget det må koste.

Det gælder naturligvis også it-driften, og it-outsourcing er et oplagt håndtag at trække i, når forretningen skal trimmes.

Andet C: Cloud
Hele ideen med cloud er at dele infrastruktur og software med
andre.

Det er den ultimative virtualisering, og forretningsmodellen er baseret på, at den kapacitet, du ikke bruger, kan udnyttes af andre og omvendt.

Den form for deling af ressourcer håndteres nu engang bedst et andet sted end derhjemme - og det gør outsourcing til en nødvendig overvejelse.

Samtidig er cloud ikke svaret på alt, det er en del af din samlede outsourcing, og det taler også for at overveje outsourcing i samme runde som cloud.

Du har jo heller ikke din egen elforsyning.

Tredje C: C-Level
It-beslutninger er blevet direktionsbeslutninger, fordi it er blevet en helt central forudsætning for at drive forretning.

Men det betyder også, at der kommer et anderledes strategisk syn på it-beslutningen, hvor den rigtige beslutning lige så godt kan være, at det slet ikke er en opgave for virksomheden selv.
Det gælder især outsourcing af infrastruktur, hvor standardisering og stordriftsfordele skal gå hånd i hånd med stabilitet og kompetencer, der ofte ligger langt fra virksomhedens egen forretning.

Fjerde C: Complexity
Cloud, globale sikkerhedstrusler, en eksplosion i antallet af nye mobile devices og krav om øjeblikkelig evne til at stille om, når forretningen kræver det, gør konstant it-driftsopgaven langt mere kompleks.

Og som virksomhedsledelse er man nødt til at spørge sig, om det virkelig er en opgave, man ønsker at løse selv, eller om det er bedre at fokusere på egen forretning.

Femte C: Centralisation
Som jeg også kom ind på i min forrige klumme om mobil-enhedernes indtog i virksomhederne, bliver data i fremtiden holdt tæt:

I takt med at den fysiske it-arbejdsplads bliver mere og mere mobil og distribueret, bliver værktøjskassen mere og mere centraliseret.

Desktoppen lever i datacenteret, som både bliver 'single point of control' med mulighed for faktisk at holde styr på de uendelige mængder af devices, vi gør brug af, og 'single point of failure'.

Det stiller krav om stabil daglig drift, og gør som minimum it-outsourcing en overvejelse værd.

Det høje C: Cost
Endelig er der den evige grund: Omkostningerne.

Sagt kort - hvis business-casen ikke er i orden, skal der tungtvejende årsager til at gøre det alligevel.

Og økonomi er ofte det vigtigste valgkriterium, når outsourcing-leverandøren skal vælges blandt de kvalificerede muligheder.

Safe Harbor-statement:

Lad nu være med at tage det med C-vitaminerne alt for bogstaveligt - det er ikke en klumme om kostråd, snarere om cost-råd...
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Atomic Software ApS
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
iPaaS-webinar: Take advantage of key trends in a billion dollar-market

According to Gartner, by 2023, the iPaaS market is expected to grow well above $6 billion in revenue, thus becoming the largest segment in the integration platform technology market. To illustrate what iPaaS can do for your business, Flügger will outline how to overcome their integration challenges. Do not miss the opportunity to learn how a successful iPaaS implementation can improve your business outcomes.

07. maj 2021 | Læs mere


Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Premium
Test: Derfor vil jeg gerne have Google ind i min næste bil - og det er dårligt nyt for nogle bilproducenter
Googles Android Automotive er et vellykket styresystem til bilen, der vender op og ned på magtbalancen i bilbranchen. Computerworld har prøvekørt softwaren og har dommen klar.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Er din forretning og jeres Dynamics 365 klar til løbende opdateringer?
Hyppige opdateringer af din Dynamics 365 sikrer hurtig adgang til nyeste funktioner og opdateringer. Men metoden rummer også risici. Læs her, hvordan du minimerer dem.