Her er Danmarks fem bedste CIO’er lige nu:Se de fem nominerede til prisen som Årets CIO 2024

Artikel top billede

Web-tjeneste vil vide alt om dig og din færden

Social web-tjeneste vil bruge din smartphones GPS til at vide alt om, hvor du befinder dig. Det åbner for en verden af muligheder, forklarer stifteren.

Læs også:

Facebooks it-chef: Derfor er mobilen vigtigst for os

Det er som regel tjenester som Facebook, Google+ og Twitter, der fremhæves som de hotte sociale medier.

Lokations-tjenesten Foursquare glider derimod ofte under radaren uden for hardcore teknologi-kredse.

Det billede kan imidlertid snart ændre sig.

Med flere end 15 millioner brugere, 1,5 milliarder "check-ins" og en stribe partnerskaber med andre sociale netværk og web-tjenester har Foursquare i hvert fald rykket sig et stykke siden starten for tre år siden.

Og mere er på vej, bebudede medstifter og direktør Dennis Crowley på sidste uges Mobile World Congress.

"Vi tager alle de data, vi har, og gør folk klar over, hvad de kan lave," forklarede han.

"Det handler om at tage alle de data, vi har, og forsøge at finde en måde, hvor vi kan gøre folk opmærksomme på alle de ting, der sker, uden at de behøver at være i app'en hele tiden."

"Vi kan kan tilbyde personlige anbefalinger, stort set uanset hvor du er."

Foursquare lader brugerne tjekke ind på fysiske steder ved hjælp af telefonens GPS. Det lyder måske som en relativ simpel tjeneste, men faktisk åbner netop det for et væld af muligheder:

"Det hele handler om, hvad vi gør med API'et, som er tilgængeligt for alle," sagde Dennis Crowley fra scenen i Barcelona.

Eksempelvis har han store forventninger til augmented reality, hvor det er planen, at Foursquare skal levere data og API til de tjenester, mange venter vil vælte frem i de kommende år.

Samtidig skal Foursquare i alle mulige afskygninger hele tiden skal scanne området omkring brugeren, så han/hun kan få besked om, hvilke kontakter, der er i nærheden, og hvilke arrangementer og steder, der kan være interessante på et givent tidspunkt.

"Det er ikke science fiction. Det er her, Foursquare er på vej hen, og det er et område, hvor vi har tænkt os at dominere," forklarede Dennis Crowley.

Læs også:

Facebooks it-chef: Derfor er mobilen vigtigst for os




IT-JOB

REMA 1000

Cloud-specialist

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Senior Delivery Manager

Arbit Cyber Defence Systems ApS

Systems Engineer til Cyber Defence-løsninger
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere