Teliasonera har kig på Debitel

Svensk-finske Teliasonera er interesseret i at købe den danske del af Debitel. Teliasonera mangler abonnenter og vil gerne købe sig til dem. Debitel er til salg, men det haster ikke, mener Swisscom, der kontrollerer selskabet. Prisen vil blive godt en halv milliard kroner, mener teleanalytiker.

Den svenske telekoncern Teliasonera er interesseret i at overtage den danske del af mobilselskabet Debitel, skriver Dagens Industri.

Debitel har ikke sit eget net, som Teliasonera, men har til gengæld mange abonnenter, og det mangler Teliasonera på det danske marked, hvor selskabet gerne vil købe sig til flere kunder, uden at der følger et net med.

I den sammenhæng er Debitel og CBB interessante herhjemme.

- Og Debitel er klart den mest interessante af de to. Selskabet har en god omsætning, er begyndt at give overskud og Swisscom, der kontrollerer selskabet, har sagt, at det gerne vil sælge den danske afdeling, siger teleanalytiker John Strand, Strand Consult.

Swisscom har dog ikke travlt med at sælge Debitel og vil vente på, at det rigtige tilbud kommer.

- Men det vil gå den vej. De skal bare finde det rigtige beløb, siger John Strand, der vurderer, at en realistisk pris vil være mellem 500 millioner og 800 millioner kroner.

Debitel og Telmore har hver en markedsandel på syv procent hjermme, TDC har 35 procent, Sonofon 24 procent, Orange 13 procent og Telia 10 procent.

Der har tidligere verseret brancherygter om, at Teliasonera var interesseret i at overtage enten Orange eller Sonofon, der begge har mange kunder.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere