Artikel top billede

Tablet-brugere viser ingen nåde ved dårlige websider

Hvis et e-handelssite ikke vises ordentligt på en tablet, dropper kunderne deres køb.

Læs også:

Tablet på syv eller 10 tommer - hvad er bedst?

Computerworld News Service: Verdens tablet-brugere har høje forventninger til weboplevelsen og er mindre tilbøjelige til at gennemføre online-køb fra virksomheder, der ikke lever op til disse forventninger.

Det viser en spørgeundersøgelse fortaget af Compuware.

Rapporten "Engaging the tablet user: What they expect from websites" er baseret på svar fra 2033 respondenter. En tredjedel afslører, at de fravælger at gennemføre køb over nettet fra virksomheder, der ikke imødekommer deres forventninger til weboplevelsen.

40 procent af respondenterne svarer, at de har oplevet problemer med websites. Herudaf henviser to tredjedele til langsom indlæsning, mens mere end 40 procent fortæller, at websites er crashet, eller at visse funktioner ikke har virket.

Compuware regner med, at brugerne forventer fejlfri websites og e-handelsoplevelser på tablets på grund af årevis af erfaring fra anvendelsen af almindelige computere til at forbinde til hurtige websites fra markedsførende virksomheder.

Spørgeundersøgelsen viser, at brugerne forventer, at tablets viser websites lige så hurtigt eller hurtigere end almindelige stationære og bærbare computere.

"Baseret på spørgeundersøgelsens resultater kan vi se, at virksomhederne ikke imødekommer tablet-brugernes forventninger til weboplevelsen."

"Tablet-brugerne udgør en eftertragtet kundegruppe, der generelt er tilbøjelige til at bruge flere penge per ordre, så det er en dårlig idé at ignorere dem," siger Compuwares teknologidirektør, Steve Tack.

Vælger konkurrenterne i stedet

Herudover er følgende resultater fra spørgeundersøgelsen værd at fremhæve:

- 46 procent af tablet-brugerne går direkte til konkurrenters websites, når de har en dårlig weboplevelse. 35 procent er mindre tilbøjelige til at besøge det problematiske website på nogen anden platform, mens 33 procent er mindre tilbøjelige til at gennemføre et køb fra den pågældende virksomhed.

- Hvis første besøg på et website fejler, vil næsten halvdelen af tablet-brugerne kun forsøge en eller to gange til.

- Næsten 70 procent af tablet-brugerne forventer, at websites er indlæst på to sekunder eller derunder.

- Problemerne, som fremhæves af flest tablet-brugere, er langsom indlæsning af sider (66 procent), nedbrud af websites (44 procent), problemer med funktionalitet (42 procent) og problemer med formateringen af sider (40 procent).

Oversat af Thomas Bøndergaard.

Læs også:

Tablet på syv eller 10 tommer - hvad er bedst?
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere