Artikel top billede

Derfor svækker mobile medarbejdere sikkerheden

Medarbejdere, der tager deres egne it-enheder med på arbejdspladsen, efterlader et sikkerhedsproblem.

Læs også:

Ansatte slæber privat it-grej med på arbejde i stor stil

Sådan kan it-chefen beskytte sig mod trusler udefra

Mere end 75 procent af danskerne mener, at de som det mest naturlige i verden skal kunne anvende enhver it-enhed til både faglige og private formål.

Den holdning gavner produktiviteten i de danske virksomheder, men har samtidig den uheldige bivirkning, at den svækker it-sikkerheden i virksomhederne markant.

Det er en af konklusionerne i en undersøgelse fra it-firmaet Cisco. Undersøgelsen har spurgt 503 it-chefer samt 523 brugere udvalgt på tværs af jobfunktioner om deres vaner og derefter sammenholdt informationerne.

Glemmer sikkerheden

I undersøgelsen kan man læse, at når medarbejdere arbejder fra en enhed uden for kontoret, vurderer hele 73 procent af it-cheferne, at de opfører sig ansvarligt og sætter sig ind i it-sikkerhedspolitikkerne, inden de logger på virksomhedens netværk.

Men sådan er virkeligheden ikke, lyder det fra Cisco.

Reelt er det nemlig kun godt 30 procent af den danske medarbejderstyrke, der tænker på it-sikkerheden, når de eksempelvis arbejder i toget på vej til og fra arbejde.

Også selv om oplysningerne er af følsom karakter for virksomheden.

Der er dog enighed blandt både it-chefer og brugere om, at det er afgørende, at medarbejderne får adgang til virksomhedens netværk fra alle enheder og placeringer, fordi det gavner produktiviteten.

Produktionsforbedringen kommer blandt andet igennem, at medarbejdere kan gøre transporttid til arbejdstid, når man fra sin mobile enhed eksempelvis kan arbejde på sine projekter i forbindelse med møder ude af huset.

Ikke klar endnu

Der er dog stadig et stykke vej til, at det bliver hverdag for alle. Virksomhederne er nemlig ikke parate til bring your own device-trenden (BYOD) endnu.

"Kun 31 procent af de danske it-chefer mener, deres virksomhed i dag er fuldt rustet til at håndtere mobile medarbejdere," siger Niels Münster-Hansen, der er direktør i Cisco.

Cisco Connected World Report North er foretaget i februar 2012 af analyseinstituttet InsightExpress på vegne af Cisco i Danmark, Norge, Sverige, Holland og Belgien.

Læs også:

Ansatte slæber privat it-grej med på arbejde i stor stil

Sådan kan it-chefen beskytte sig mod trusler udefra
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Internationale dataoverførsler: Bananrepublikker og spionage

Det er nu lovpligtigt at dokumentere beskyttelsesniveauet af persondata, når de overføres til tredjelande. Vi sætter derfor fokus på, hvordan virksomhederne styrer deres internationale dataoverførsler fri af tredjelandes overvågning. Vi dykker samtidig ned i hele det spegede kompleks omkring Schrems II, FISA 702 og EO 12.333, og hvordan det spiller sammen med dansk fortolkning og praksis.

25. maj 2021 | Læs mere


Computerworld
Apple pumper milliarder ind i optisk laser-selskab - rygterne tager til om nye planer
Apple smider nu 2,5 millarder kroner efter Apple-partneren II-VI der fremstiller optiske lasere. Og det kunne sætte skub i en VR-udvikling.
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
17 punkter med plads til forbedring: Sådan øger du din lønsomhed
Mange projektorienterede virksomheder hæmmes af ikke-optimale løsninger og besværlige, manuelle processer, som forringer effektivitet, overblik og lønsomhed. Her præsenterer vi 17 typiske udfordringer – og bud på, hvordan du kan afhjælpe situationen.