Inde i maskinen podcast:Microsoft har store planer for Windows 10 efter sommeren

Artikel top billede

Så meget koster det at miste vigtige forretnings-data

Det kan blive dyrt for en virksomhed at miste vigtige data ved hackerangreb, konkluderer rapport.

Læs også:

Du skal tvinges til at fortælle om dit firmas databrud

Computerworld News Service: De gennemsnitlige udgifter ved databrud er faldet for første gang i syv år, konkluderer en  undersøgelse fra Symantec og Ponemon Institute.

I 2011 var den gennemsnitlige pris for et databrud 31,8 millioner kroner, og det er 24 procent mindre end i 2010, står der i 2011-udgaven af den årlige undersøgelse "U.S. Cost of a Data Breach." 

Prisen per kompromitteret fil er også faldet med 10 procent og ligger nu på godt 1.100 kroner.

Resultaterne fra undersøgelsen er baseret på informationer fra 49 amerikanske virksomheder fordelt på 14 forskellige brancher, der alle oplevede databrud sidste år.

De helt store skandaler ikke med

Katastrofale databrud, der har resulteret i mere end 100.000 kompromitterede filer, er udelukkede fra undersøgelsen, da de ellers ville påvirke resultaterne uforholdsmæssigt meget, forklarer Larry Ponemon, der er bestyrelsesformand for og grundlægger af Ponemon Institute.

Den vigtigste kategori økonomisk set handler om udgifterne til såkaldt "mistet forretning."

Det inkluderer blandt andet øget kundefrafald, øgede udgifter til at skaffe nye kunder, omdømmetab og faldende goodwill.

Udgifterne i denne kategori er faldet med 34 procent sammenlignet med 2010, fortæller Larry Ponemon.

Færre kunder forlader virksomhederne efter databrud i dag, og derfor skal der ikke bruges så mange ressourcer på at finde nye kunder efterfølgende. Især finansielle tjenester og sundhedstjenester er sårbare over for kundefrafald ved databrud.

Her gør det ondt

Virksomheder, der har oplevet databrud som resultat af ondsindede angreb, mister som udgangspunkt flere penge, fordi det kræver flere handlinger efterfølgende, siger Larry Ponemon.

"Det er sværere at gennemføre undersøgelser og forstå de præcise problemer," forklarer han. Den type virksomheder mister også flere kunder ved databrud.

De mest almindelige typer ondsindede angreb, der er forbundet med databrud, er malware-infektioner, som findes i omkring halvdelen af tilfældene.

Dernæst kommer 'ondsindede insidere,' som er skyld i 33 procent af sagerne om databrud.

Derfor lysner det nu

En af grundene til de faldende udgifter ved databrud er, at virksomhederne er blevet bedre til at advare mod og handle på bruddene på grund af øgede lovkrav, fortæller Larry Ponemon.

Men undersøgelsen viser også, at det faktisk kan ende med at blive dyrere, hvis man handler for hurtigt.

For hurtige notifikationer og handlinger koster gennemsnitligt virksomhederne godt 190 kroner ekstra per kompromitteret fil.

Virksomhederne bør i stedet bruge lidt ekstra tid på den efterfølgende undersøgelse for at sikre, at de forstår, hvilke kunder der rent faktisk er i farezonen, siger Robert Hamilton, der er senior manager for produktmarketing til sikkerhed i virksomheder hos Symantec.

Hvis ikke organisationen formår at identificere de påvirkede kunder, så kan det betyde, at flere kunder end nødvendigt modtager advarslen, og det kan både give unødvendigt kundefrafald og andre øgede udgifter.

"Nøgleordet er balance. Selvfølgelig skal man reagere hurtigt og ikke tage en evighed om at udsende advarsler, men det skal også være præcist," siger Robert Hamilton.

Oversat af Marie Dyekjær Eriksen.

Læs også:

Du skal tvinges til at fortælle om dit firmas databrud
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Salesforce er blevet populær hos IT-kriminelle – luk sikkerhedshullerne før det går galt
Mange bygger en stor del af deres IT-strategi på Salesforce, men glemmer at sikre cloudplatformen. Læs her, hvordan du forebygger ødelæggende angreb og kritiske datatab.