Test: Firkantet Logitech-mus er noget juks

Logitech Cube er en firkantet mus i ministørrelse, der også fungerer som assistent til PowerPoint-fremvisninger. Det lyder innovativt og smart, men i brug er den en ergonomisk katastrofe.

Anmeldelse: Logitech Cube er mindre end en æske tændstikker og vejer blot 20 gram.

Med sit firkantede design ligner den på ingen måde en mus, og den har da heller ikke nogen synlige knapper eller et scrollhjul.

Ligesom med Logitechs andre trådløse gnavere smides en lille nano-USB-nøgle i computeren, og herefter er der kontrol med musen.

Det er dog en meget anderledes oplevelse at lade Logitech Cube drible hen over skrivebordet. Normalt hviler hele hånden på en velvoksen mus, men med denne minimodel er det kun fingerspidserne, der har fat i den lille Cube.

Det er noget forkrampet.

Størrelsen betyder, at venstre og højre museklik er placeret oven over hinanden på toppen af musen - i stedet for ved siden af hinanden.

Hvis der klikkes midt på den firkantede mus, aktiveres højre museklik, mens venstre museklik benyttes ved at trykke længst fremme.

Det kræver en del tilvænning at mestre denne alternative betjening optimalt.

Ved at lade pegefingeren glide op og ned på toppen af musen aktiveres scrollfunktionen. Den leverer dog en smule hakkende oplevelse, og det er i hvert fald ikke lige så glidende som at kløve en kniv ned gennem en klump smør på en steghed sommerdag.

Til præsentationer ... sådan da

Logitech Cube er designet, så den virker med PowerPoint-præsentationer. Hvis du holder musen i hånden og lader højre tommelfinger klikke på toppen, bladrer du frem i dine slides.

Hvis du vil vende tilbage til et tidligere slide, skal du lidt bøvlet vende musen rundt - og nu klikke i bunden af musen. Det er ærligt talt noget forvirrende.

Der er ingen laserpointer, og det er ikke muligt at styre cursoren, når du holder Logitech Cube i hånden. Det vil uden tvivl være et minus for die hard PowerPoint-entusiaster.

Til en pris omkring 500 kroner er Logitech Cube ikke et interessant valg for ret mange mennesker.

Hvis du rejser meget, holder mange præsentationer, og gerne vil have en lille, let mus, der fungerer som præsentationsværktøj, er musen måske værd at bruge lidt tid på.

Men husk lige at få styr på din sundhedsforsikring, inden du bruger alt for mange timer i selskab med den lille mus. Den kan være den direkte vej til en kiropraktor takket være det lidt absurde og forkrampede Quasimodo-greb, som du er nødt til at holde Logitech Cube i, når den betjenes på skrivebordet.

Logitech Cube ender på karakteren to ud af seks.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere