Artikel top billede

Rigspolitet: Sådan løser vi it-problem i vagtsystem

Rigspolitiet arbejder på at løse it-svigt i vagtsystem.

Læs også:

Ny it-ballade i politiet: Særligt vagt-system svigter.

Overblik: Sådan kørte Polsag helt af sporet..

Politipersonalet i det storkøbenhavnske område har mistet tålmodigheden med systemet Polvagt, som ikke virker ordentligt. Det kan du læse mere om her.

Helt så slemt mener Rigspolitiet ikke at det står til.

Her fortæller forhandlingschef Anne Braad, at der ganske rigtigt har været problemer med performance på systemet, men at en udskiftning af en server har hjulpet meget på problemerne.

Desuden arbejder Rigspolitiet løbenede på at udvide og optimere systemet, fortæller hun.

Hun peger på, at Polvagt er den it-mæssige understøttelse af en effektiviseringplan, der skal sørge for at politiet i højere grad sparer på lønudgifterne.

Tidligere alt for dyr

En budgetanalyse i 2010 viste, at politiets håndtering af tjenesteplanlægning tidligere har været alt for dyr, blandt andet fordi kulturen i politiet gav mulighed for for mange kompensationstimer.

"Det er derfor en del af projektet, at vi skal overholde arbejdstidsreglerne. Det har der ikke været samme fokus på tidligere," siger Anne Braad.

Kulturforandring at overholde arbejdstidsregler

Hun fortæller, at kulturen har betydet, at man ikke tog så tungt på arbejdstidsreglerne.

For eksempel man i højere grad arbejdede, når det passede den enkelte bedst.

"Det er al ære værd, men der er jo altså nogle hviletidsregler og regler om eksempelvis fridages placering, som skal overholdes. Og det har vi så programmeret Polvagt til at overholde," siger hun.

Hun mener, at personalets kritik af Polvagt derfor også handler om utilfredshed med den overliggende beslutning om at tildele arbejdstider på en mere økonomisk ansvarlig måde i politiet.

"Og det er altså noget af en kulturforandring, som betyder utroligt meget," siger hun.

Læs også:

Ny it-ballade i politiet: Særligt vagt-system svigter.

Overblik: Sådan kørte Polsag helt af sporet..




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere