Artikel top billede

Ny ide løser e-boglæserens måske største problem

En stor producent af e-bogslæsere lancerer ny teknologi, der ser ud til at kunne løse et af de største problemer ved e-bogslæsere.

Læs også:

Fire grunde til at vælge en e-bogslæser - og ikke en tablet-pc

Amazons Kindle får baghjul af ny e-bogs-konkurrent


Fem fede e-bogslæsere til dig

En af de mest afgørende begrænsninger ved de dedikerede e-bogslæsere med såkaldt elektronisk blæk er, at de kræver en lyskilde, for at man kan læse på dem.

Det ændrer sig imidlertid nu. Barnes and Noble, der står bag Nook-serien, har netop frigivet en e-bogslæser med indbygget lys.

Det betyder, at man ikke længere kun kan læse i dagslys eller med natlampen tændt.

GlowLight, som firmaet kalder teknologien, bliver indbygget i en ny, dyrere udgave af Nook Simple Touch - en af de største konkurrenter til Amazons Kindle-produkter.

Sådan fungerer det 
Der er tale om LED-lys, som er placeret som en række små lyskilder i toppen af skærmen, men skulle give en jævn belysning over hele skærmen.

Der loves en batteritid på mere end en måned med lyset tændt på den nye Nook Simple Touch mod omkring to måneder uden lys. Det er muligt at justere lysstyrken op og ned. 

Nook Simple Touch med Glowlight

Hvor tablet-pc'erne har den fordel, at deres LCD-skærme giver mulighed for at læse i mørke, har det samtidig den konsekvens, at batteritiden er markant ringere end på e-bogslæsere.

Samtidig er tablet-skærme typisk plaget af, at de genskinner lyskilden - noget som e-ink-skærmene ikke lider af i samme grad.

Til gengæld giver e-ink-skærmene så ikke mulighed for multimedie-oplevelser.

På Amazons Kindle er der ikke indbygget lys, men man kan købe et etui med en lille lampe.

Gartner har vurderet, at salget af e-bogslæsere landede på 24,3 millioner i 2011 på verdensplan, mens markedet vil toppe i 2013 med 28 millioner solgte e-bogslæsere.

Til sammenligning vurderede Gartner i september, at der i 2011 vil blive solgt 63,6 millioner tablet-pc'er på verdensplan, og at det tal vil være steget til 326,3 millioner i 2015.

Læs også:

Fire grunde til at vælge en e-bogslæser - og ikke en tablet-pc


Amazons Kindle får baghjul af ny e-bogs-konkurrent


Fem fede e-bogslæsere til dig
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital kundeservice: Kom godt i gang med chatbots

Der er store gevinster at hente med chatbots, som kan håndtere en stor del af kommunikationen med brugere - både de eksterne som kunder og de interne som medarbejdere.Og lige rundt om hjørnet venter næste generation, nemlig de stemme-baserede chatbots, som står på skuldrene af de stemmestyrede home-devices som Amazons Alexa og Google Home.

07. december 2021 | Læs mere


Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere


Sådan styrker du din forsyningskæde gennem digitalisering

I dette webinar bygger CGI's eksperter bro mellem de overordnede, strategiske aspekter af den digitale værdikæde og mere konkret de nye muligheder, Intelligent Order Management til Microsoft Dynamics 365 FO byder på.

09. december 2021 | Læs mere