Artikel top billede

Ny ide løser e-boglæserens måske største problem

En stor producent af e-bogslæsere lancerer ny teknologi, der ser ud til at kunne løse et af de største problemer ved e-bogslæsere.

Læs også:

Fire grunde til at vælge en e-bogslæser - og ikke en tablet-pc

Amazons Kindle får baghjul af ny e-bogs-konkurrent


Fem fede e-bogslæsere til dig

En af de mest afgørende begrænsninger ved de dedikerede e-bogslæsere med såkaldt elektronisk blæk er, at de kræver en lyskilde, for at man kan læse på dem.

Det ændrer sig imidlertid nu. Barnes and Noble, der står bag Nook-serien, har netop frigivet en e-bogslæser med indbygget lys.

Det betyder, at man ikke længere kun kan læse i dagslys eller med natlampen tændt.

GlowLight, som firmaet kalder teknologien, bliver indbygget i en ny, dyrere udgave af Nook Simple Touch - en af de største konkurrenter til Amazons Kindle-produkter.

Sådan fungerer det 
Der er tale om LED-lys, som er placeret som en række små lyskilder i toppen af skærmen, men skulle give en jævn belysning over hele skærmen.

Der loves en batteritid på mere end en måned med lyset tændt på den nye Nook Simple Touch mod omkring to måneder uden lys. Det er muligt at justere lysstyrken op og ned. 

Nook Simple Touch med Glowlight

Hvor tablet-pc'erne har den fordel, at deres LCD-skærme giver mulighed for at læse i mørke, har det samtidig den konsekvens, at batteritiden er markant ringere end på e-bogslæsere.

Samtidig er tablet-skærme typisk plaget af, at de genskinner lyskilden - noget som e-ink-skærmene ikke lider af i samme grad.

Til gengæld giver e-ink-skærmene så ikke mulighed for multimedie-oplevelser.

På Amazons Kindle er der ikke indbygget lys, men man kan købe et etui med en lille lampe.

Gartner har vurderet, at salget af e-bogslæsere landede på 24,3 millioner i 2011 på verdensplan, mens markedet vil toppe i 2013 med 28 millioner solgte e-bogslæsere.

Til sammenligning vurderede Gartner i september, at der i 2011 vil blive solgt 63,6 millioner tablet-pc'er på verdensplan, og at det tal vil være steget til 326,3 millioner i 2015.

Læs også:

Fire grunde til at vælge en e-bogslæser - og ikke en tablet-pc


Amazons Kindle får baghjul af ny e-bogs-konkurrent


Fem fede e-bogslæsere til dig
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
Kombit har fundet leverandør til udbud på 120 millioner kroner: Her er vinderen af udbuddet om Nemrefusion 3.0
Der er nu fundet en vinder af udbuddet om Nemrefusion 3.0, der skal løses de samme opgaver, som den tidligere udgave systemet, men bliver mere moderne og brugervenlig.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Sådan: Ryd forhindringerne af vejen på cloudrejsen
IBM Cloud gør det lettere at lægge kritiske applikationer i skyen eller på en hybrid platform samt bevare kontrol og ejerskab – med fuld understøttelse af SAP og VMware.