IP-overvågning skal sikre vækst

Det danske firma Milestone Systems har netop lanceret nyt system til videoovervågning af betalinger, så billede og betaling gemmes i søgbar database. Produktet skal blandt andet sikre, at Milestone Systems fortsat vokser med 40 til 50 procent om året, siger firmaets administrerende direktør Lars Thinggaard (billedet).

Både danske og udenlandske virksomheder er ved at få øjnene op for værdien af videoovervågning af betalingstransaktioner.

Ifølge 2002 National Retail Security Survey, der er udarbejdet af University of Florida, skyldes 48 procent af svindet i butikkerne medarbejdere, der stjæler, mens 32 procent af svindet er tyveri begået af kunder.

Rapporten anslår, at tabet ved tyveri per medarbejder udgør omkring 10.000 kroner, mens tabet i forbindelse med tyveri fra kunder kun udgør omkring 1300 kroner per butikstyv.

- Omfanget af svindel fra medarbejderne udgør et stadig større problem for detailbutikkerne og løber op i svimlende beløb hvert år, siger administrerende direktør i Milestone Systems, Lars Thinggaard.

Søg på flaskepant

Derfor har firmaet udviklet et IP-baseret videoovervågningssystem, der elektronisk knytter alle betalingstransaktioner sammen med en videooptagelse.

Alle oplysninger gemmes i en database, så virksomheden kan se omstændighederne omkring en given transaktion og tilmed søge på en række forskellige parametre.

- Et udbredt problem, hvor der snydes, er ved udbetaling af flaskepant, og med det her system kan man på eksempelvis en tankstation se video af alle flaskeudbetalinger og eventuelt også se, om der er afleveret flasker i alle tilfælde, siger Lars Thinggaard.

På grund af IP-teknologien vil det tilmed være muligt for benzinselskabet centralt at se, hvordan bestemte betalinger er foregået.

Milestone Systems er ikke de eneste på markedet for videoovervågning af transaktioner, men ifølge Lars Thinggaard har virksomheden et stærkt fundament i viden om sikker og stabil kommunikation, hvilket også er ført ind i Milestone Systems IP-baserede overvågningssystem.

- IP-teknologien volder stadig vores konkurrenter en del problemer, når det gælder om at få det til at fungere stabilt, så vi har stadig et forspring, siger Lars Thinggard.

Både kasse og automat

Hertil kommer, at Milestone Systems tidligt satsede på en omfattende international partnerstrategi.

- Der er ikke noget salg i videoovervågning i Danmark. Dertil står fagforeningerne alt for stærkt. Vi henter kun to til tre procent af vores omsætning herhjemme. Vi har i stedet etableret et internationalt partnernet, der betyder, at vores systemer er solgt i 60 lande ind til videre, og også mange af de store leverandører er ved at få øjnene op for det her, siger Lars Thinggaard.

Han forventer, at det nye IP-baserede overvågningsprodukt, der har fået navnet Xprotect Transact, vil gøre det muligt for Milestone Systems at bibeholde de hidtidige vækstrater, der har ligget på mellem 40 og 50 procent om året.

Milestone Systems har både udviklet en løsning til kasseapparater og en løsning til pengeautomater, men i første omgang er forventningerne til kasseapparatløsningen størst.

- Det er her, der er de største problemer, og der er stadig en række lande - deriblandt Danmark - hvor man ikke må filme ud fra pengeautomaten, siger Lars Thinggaard.

I 2002 omsatte Milestone Systems, der har 25 medarbejdere, for godt 20 millioner kroner og havde et resultat på godt 80.000 kroner.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere