Artikel top billede

Monsterkøler gør Intels Sandy Bridge-processor cool

Det ligner noget fra en fæl science fiction-film, men det er faktisk bare en forvokset processorkøler. Og så lover den at køle samtlige processorer på markedet aktuelt - inklusive Intels kommende Sandy Bridge. Få syn for sagen her.

Monsterkøler gør Intels Sandy Bridge-processor cool

De færreste tænker over hvilken køler, der snurrer i kabinettets inderste - og sørger, for at computerens hjerne kan knokle løs uden begrænsninger.

Alligevel vil de fleste nok kunne blive enige om, at støjsvag drift er en absolut nødvendighed. Og det er her, den østrigske producent Noctua, der er ekspert i kølere, kommer ind i billedet.

Noctua har netop sluppet en ordentlig moppedreng af en processorkøler løs, der lover kompatibilitet med alle de gængse sokler - herunder LGA1366, LGA1156, LGA775, AM2, AM2+, AM3 - og sågar den kommende LGA1156.

Ja, du læste rigtigt. LGA1156 er betegnelsen for den sokkel, Intel vil benytte til firmaets kommende Sandy Bridge-processorer. Du er altså relativt fremtidssikret, hvis du propper Noctuas noget monstrøse køler i indkøbskurven.

Læs mere om Intels Sandy Bridge-processor her og få et smugkig på de nye bundkort og chipsæt her.

Passer i flere kabinetter

Den primære fordel ved Noctuas NH-C14-køler er, at konstruktionen holder en lav profil, så det er ret usandsynligt, at der opstår karambolage med kabinettets side.

Ikke desto mindre mener producenten bag, at ydelsen er i topklasse. Det er seks varmeledende rør, de såkaldt heatpipes, der leder varmen væk fra den brandvarme processor, mens op til to blæsere på 140 millimeter fjerner varmen - både fra processoren og de tilstødende komponenter på bundkortet.

Du skal altså vælge mellem, om du vil have den lavest mulige højde eller den højest mulige ydelse, og valget afhænger af, om du installerer den sekundære blæser.

Med blot en enkelt blæser monteret kan Noctua NH-C14 nøjes med en højde på 10,5 centimeter, men det må så samtidig forventes, at ydelsen daler en smule. Støjniveauet oplyses fra producentens side til at befinde sig mellem 10,1 og 19,6 decibel afhængigt af brugerregulering.

En anden fordel ved kølerens udformning er, at det er usandsynligt, at der opstår karambolage med nært placerede hukommelsesmoduler - en velkendt hovedpine for de fleste entusiaster og semi-entusiaster.

Østrigerne langer sammen med køleren, to blæsere og en gennemprøvet kølepasta også en garanti på seks år over disken. Prisen er ifølge producenten 74,9 euro svarende til omkring 560 kroner.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere