Priskrig presser prisen for mobitelefoni ned

De danske teleselskaber presser hinanden til at sænke priserne helt i bund.

Priserne for at anvende mobiltelefon i Danmark rasler ned.

Ifølge Børsen sker det, selv om TDC forsøgte at bremse priskrigen ved at købe Onfone sidste år.

Ifølge avisen er alle de betydende mobilselskab i Danmark i gang med at sænke priserne.

Onfone går endda forrest, skriver Børsen, med et tilbud på halv pris i to måneder, mens BiBob tilbyder 44 GB gratis til sine kunder.

Ifølge avisen er markedet for mobiltelefoni i Danmark godt mættet.

Ifølge tal fra IT- og Telestyrelsen falder kundebaserne hos de største teleselskaber, hvor både TDC, Telenor og Telia har faldende markedsandele på det danske marked.

Til gengæld vokser lavprisselskaberne undtagen Telmore, der har haft flad udvikling.

Ifølge tallene er danskerne meget modtagelige for gode tilbud på mobiltelefoni, i det 78.000 danskere hver måned skifter mobilselskab.

3 overvejer måske at sælge
Den voldsomme priskrig på markedet gør, at analytikere ser tegn på, at 3 måske overvejer at sælge sin danske forretning.

"Vil man absolut spekulere, er der flere tegn i markedet, der kan pege imod, at 3 muligivis forbereder at sælge deres forretning," siger teleanalytiker Poul Ernst Jessen, Danske Markets, til Børsen.

Han peger overfor avisen på, at 3's ejere er i færd med at splitte de danske og svenske regnskaber op, ligesom 3 har haft meget lavt investeringsniveau i den seneste tid.

3' danske direktør, Morten Christiansen, vil ikke overfor avisen kommentere, om selskabet er på vej til at blive solgt.

"Alle venter, at der sker en konsolidering på det danske marked. Der er en, måske to, selskaber for meget på det danske marked," siger han.

Læs også:

Sådan klarer Telenor sig i voldsom dansk tele-priskrig.

TDC sender nyt lavprisselskab ind i mobil-krigen.

Danskerne skifter mobilselskab som aldrig før.

Telenor-boss: Priskrig skader dansk infrastruktur.

Mobilkrigen slutter: CBB hæver priserne.

Danske mobilselskaber: Bare priskrigen snart er slut.

TDC's lavprisselskaber har de højeste priser.

Mobil-krig: Vi snupper Onfones kunder.

TDC henter flere mobilkunder trods mobilkrig.

TDC-topchef om priskrigen: Trykket er taget af.

Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Fuel your IT with the best-kept secret in IBM

It takes massive computing power to accurately calculate weather forecasts – and to secure that people and businesses are able to access detailed information about whether it is going to rain, shine, storm, or snow. In this seminar, you will have the chance to hear the British Met Office describe how they do exactly that.

28. januar 2021 | Læs mere


Sandheden om Schrems II – erhvervslivets nye Cuba-krise

Konsekvenserne af Schrems II kan meget vel gå hen og blive en af de største udfordringer for danske virksomheder i 2021. Så tjek ind på denne onlinebriefing, hvor den hemmelige Schrems II gæst, ComplyCloud og Datatilsynet giver dig indsigt i, hvad dommen i virkeligheden handler om, og hvilke menneskelige hensyn der ligger bag.

29. januar 2021 | Læs mere


Premium
Test: Kæmpestort gaming-headset er perfekt til dine lange Teams-møder - men har også nogle besværligheder
Længe før vi andre blev slået hjem til hjemmekontorets endeløse webmøder har gamerne gennemskuet behovet for komfortabelt grej. Så vi tog danske EPOS top gamingheadset med på arbejde. Læs testen her.
Computerworld
Biden sender skjult besked til kode-folket: "Hvis du læser dette, har vi brug for din hjælp”
En stående invitation er blevet opdaget i kildekoden på Det Hvide Hus' hjemmeside. Men den er kun til de eksperter, der selv kan finde den.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
White paper
Digital transformation tvinger organisationer til at nå deres digitale mål på nye måder
Allerede for to år siden hævdede nordiske virksomheder, at virksomhedernes konkurrenceevne og sågar overlevelse var afhængig af en vellykket digitalisering. De var klar, fulde af håb og på vej mod det digitale paradis. Hvordan gik det så? Hvor er de nu? For at finde ud af det, interviewede DigiPlex og Norstat 377 forretningsledere og IT-beslutningstagere fra organisationer fordelt over hele Danmark, Sverige og Norge om deres digitaliseringsfremskridt, om hvordan de har håndteret pandemien, og om hvordan IT understøtter eller står i vejen for indfrielsen af deres bæredygtighedsmål. DigiPlex kan nu dele en rapport med resultaterne fra undersøgelsen samt tanker om, hvordan man håndterer dem. De deler også nogle nyttige tips til, hvordan man skaber en pålidelig infrastruktur, der kan tilskynde til og understøtte ambitioner i den digitale økonomi. Læs mere i rapporten Nordic Data Center Trends 2020: Riding out the Storm.