Artikel top billede

Foto: Marius Largu. (Foto: /)

Mobilkrigen slutter: CBB hæver priserne

Det ser ud til, at den intense mobilkrig mellem lavprismobilselskaberne klinger af onsdag.

Direktørerne i landets mobilselskaber har holdt vejret de seneste måneder.
 
Der har nemlig raset en heftig priskrig, hvor Telenors lavprisselskab, CBB, har ført an.
 
CBB har kørt en aggressiv kampagne til 119 kroner for fem timers-taletidspakker med data, sms og mms, og det har lagt et pres på de andre aktører i markedet.
 
En fem timers-taletidspakke koster typisk 149 kroner.
 
CBB's kampagne har hele tiden stået til at udløbe tirsdag den 27. september, men der har været spekuleret i, hvorvidt mobilselskabet kunne have en interesse i at forlænge den, hvis kundetilgangen var overvældende.
 
Men det sker ikke.
 
"Det er vores sidste dag med kampagner, og jeg kan afsløre, at det i morgen hedder 149 kroner for både CBB og Bibob, så vi har valgt at gøre vores til at normalisere prisniveauet fra i morgen af," siger administrerende direktør Mikkel Noesgaard, der også har ansvaret for Bibob.
 
Bibob har kørt med en pris på 129 kroner, og her valgte 3's lavprisselskab Oister også at lægge sig. Helt bevidst valgte Oister at køre kampagnen i helt samme tidsperiode - det vil sige med udløb i dag.
 
CBB-kunder nu mindre værd
Ifølge Mikkel Noesgaard har kampagnen været "enormt succesfuld".
 
"Det er sjældent, at man ser brands i vores del af markedet, der har 10 års fødselsdag, så det skulle selvfølgelig fejres. Det har været en kæmpe succes. Vi har haft et højt kundeindtag, og vi har slået vores største konkurrenter," siger direktøren.
 
Han fortæller som eksempel, at selskabet senest her i september har fået flere kunder fra Onfone, end CBB har sendt den anden vej.
 
De nye CBB-kunder samt de eksisterende, der er blevet konverteret til en lavere pris, får alle kampagne-prisen fremover. Dermed omsætter en CBB-kunde fremover for mindre end konkurrenternes.
 
"Det her er en investering i at tage en position, og CBB har ligget lidt stille i et stykke tid, og nu er vi tilbage i kampen. Det koster at sende sådan et signal og genindtage sin position i markedet, og det har også været med i vores betragtninger, da vi lavede kampagnen," siger han.
 
Mikkel Noesgaard beskriver dog kampagnen som "profitabel".




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Parathed – Hvad gør din virksomhed, når I bliver ramt?

Cyberkriminalitet vokser som bekendt eksplosivt i takt med digitaliseringen i disse år og det kan være voldsomt dyrt at blive hacket. Potentielt kan det lægge jeres forretning helt ned, så I ikke kan rejse jer igen. Har jeres virksomhed styr på cybersikkerheden i en tid, der kalder på oprustning? Bliv inspireret til, hvad du som virksomhed kan gøre for at sikre virksomheden og medarbejdere, så I kan gå sikkert ind i fremtiden.

21. maj 2024 | Læs mere


Computerworld Summit 2024

Vi kigger ind i scenariet for fremtiden it-afdeling og hvordan virksomheden bedst muligt udnytter både nye og etablerede teknologier til at understøtte vækst og dermed sikre overlevelse i en konkurrencepræget verden.

23. maj 2024 | Læs mere


Den digitale trussel er konstant, kompleks og stadigt stigende - også i den offentlige sektor

I dagens Danmark har vi indrettet os sådan, at alt kommunikation mellem det offentlige og borgerne foregår på forskellige digitale platforme, hvilket gør både borgerne og de offentlige institutioner skrøbelige overfor cyberkriminalitet. Samtidig lyder det fra rapporter, at de offentliges it-systemer er støvede og fulde af teknisk gæld. Dette er en farlig cocktail for de offentlige institutioner, men en særdeles lækker drink for cyber-kriminelle.

28. maj 2024 | Læs mere