Artikel top billede

Pas på: Ny smart angrebsform mod Android opdaget

Første malware, der automatisk angriber Android-enheder via hackede websites, er blevet opdaget.

Computerworld News Service: Analytikere fra Lookout Mobile Security har fundet websites, der leverer skadelig software til enheder med Android, hvilket tilsyneladende er en helt ny angrebsvektor mod Googles mobilstyresystem.

Denne type angreb kaldes et drive-by-download og er udbredt på desktop:

Når brugeren besøger et hacket website, kan malware usynligt inficere brugerens computer, hvis den har nogen åbne sikkerhedshuller.

"Dette er tilsyneladende første gang kompromitterede websites er blevet brugt til at distribuere malware mod Android-enheder," skriver Lookout på sin blog.

Her forklarer Lookout, at firmaet opdagede, at "adskillige" websites var blevet kompromitteret til at udføre dette angreb, selvom det oplyses, at disse websites har lav trafik.

Vil installere sig selv

Derfor regner firmaet med, at angrebet kun vil berøre få Android-brugere. Den nye malware, NotCompatible, forsøger at installere sig selv og fungerer som TCP-relæ eller proxy.

"Denne trussel ser ikke på nuværende tidspunkt ud til at gøre nogen direkte skade på den enhed, der er mål for angrebet, men den kan potentielt bruges til at opnå ulovlig adgang til private netværk ved at få inficerede Android-enheder til at fungere som proxyer," forklarer Lookout.

"Denne funktion kan i sig selv være vigtig at være opmærksom på for it-administratorer: En enhed, der er inficeret med NotCompatible, kan potentielt bruges til at opnå adgang til ellers beskyttede oplysninger eller systemer eksempelvis hos virksomheder eller stat."

Kigger på styresystem

NotCompatible vil automatisk begynde at downloade, hvis det hackede website opdager, at der er en Android-enhed på besøg, ved at kigge på browserens brugeragent-streng, hvor enhedens styresystem specificeres.

De hackede websites indeholder en skjult iframe, der fungerer som et vindue, der viser fremmed indhold på websitet nederst på siden.

Denne iframe får browseren til at trække indhold fra to andre skadelige websites, der hoster NotCompatible. Hvis en pc besøger nogen af disse websites, viser de blot en fejlmeddelelse, oplyser Lookout.

Når malwaren er blevet downloadet, vil enheden anmode brugeren om at installere applikationen.

Men for at det overhovedet skal kunne lade sig gøre, skal Android-enheden være indstillet til at kunne installere fra "ukendte kilder," forklarer Lookout.

Hvis denne indstilling ikke er slået til, så er det kun applikationer fra Android Market, som for nylig kom til at hedde Google Play, der kan installeres.

Læs også:

Overblik: Så usikker er din Android-telefon.

Test: Antivirus-programmer til Android er elendige.

De fleste antivirusprogrammer til Android er værdiløse.

Derfor siger Rockwool blankt nej til Android.

Her er de største sikkerhedsudfordringer i 2012.

Her er de otte vigtigste sikkerhedstendenser i 2012.

Oversat af Thomas Bøndergaard
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


Sats på DevOps og få mere kvalitet og hastighed i både udvikling og drift

Der er mange potentielle gevinster at hente ved at satse på DevOps. Rigtig mange danske virksomheder er allerede i gang. På denne konference får du et indblik i mulighederne med DevOps og gode råd, der kan sikre dig succesen.

02. november 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere