Artikel top billede

Intel bejler til Apple: Der skal Intel i din iPhone

Intel håber på at lokke Apple til at stikke en Intel-processor i iPhone med selskabets nye fokus på smartphone-chip.

Computerworld News Service: Intel håber at kunne lokke Apple med selskabets nye fokus på smartphone-chip, lyder det fra Intels topchef, Paul Otellini.

Intel gjorde først sin entré i smartphone-markedet i sidste måned, men selskabet har planer om hurtigt at sende en stribe nye chip på markedet, der skal forbedre ydelsen og energieffektiviteten af smartphones.

De nye chip vil være baseret på fremstillingsprocesser, der giver smartphones længere batterilevetid og forbedret ydelse.

"Vores job er at sørge for, at vores chip er så overbevisende med hensyn til at få Mac-computere eller iPads til at køre bedre, at Apple ikke kan ignorere os, når selskabet tager sådanne beslutninger," lyder det fra Paul Otelinni.

ARM-chips i iPhone i dag

Apple anvender på nuværende tidspunkt Intel-processorer i sine bærbare og stationære computere, men bruger chip fra Intels største konkurrent i smartphone-markedet, ARM, i sine iPhones og iPads.

ARM's processorer sidder i omtrent 95 procent af alle verdens mobile enheder.

Intels topchef, Paul Otellini, siger, at selvom Intel er ny i smartphone-markedet, så kan selskabet godt vinde markedsandele fra ARM.

Intel vil senere i år udgive den højtydende smartphone-chip Atom Z2580 med to processorkerner og LTE. Chippen vil fordoble ydelsen i forhold til Intels aktuelle chip, Atom Z246, der kun har en enkelt kerne, og som sidder i Xolos smartphone X900. Begge chip fremstilles ved 32 nanometer-processen.

Nyt processordesign

Næste år vil Intel lancere en strømbesparende Atom-chip med kodenavnet Merrifield til højtydende smartphones.

Chippen vil benytte et nyt processordesign, indeholde en ny grafik-kerne og levere en mere "indlevende oplevelse," end hvad der er tilfældet på smartphones i dag, siger Mike Bell, der er general manager for Intels Mobile and Communications Group.

Otellini fortæller, at udviklingen af chip til smartphones i løbet af de næste to år vil gå dobbelt så hurtig som Moores lov, som beskriver, at antallet af transistorer i en chip vil fordoble hvert andet år.

"Vi bringer i stigende grad den bedste af Intels teknologi til mobile enheder - telefoner og tablets," siger Otellini.

Oversat af Thomas Bøndergaard
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


Premium
De virker skræmmende godt: Med Apples nye Airtags kunne jeg spore mine chefer (og mine ting) med mobilen
Apples Airtags er uhyre effektive og lette at anvende - og det giver grund til bekymring.
Computerworld
Stor krise i den danske it-stjerne David Heinemeiers Hanssons firma: Her er historien om dramaet, der fik en tredjedel af de ansatte i Basecamp til at smække med døren
De ansatte har i hobe forladt David Heinemeier Hanssons amerikanske succes-firma Basecamp efter en intern racisme-debat. Hvordan kunne det gå så galt?
CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi
Evnen til at tilpasse sig en verden i konstant forandring bliver afgørende for virksomhedens mulighed for at vækste i fremtiden. Ét af de finansielle håndtag du kan skrue på, er en hel eller delvis outsourcing af it-driften. I e-bogen ”Kunsten at navigere i en tilpasningsøkonomi” får du viden om, hvordan din virksomhed kan bruge tilpasningsøkonomi til at håndtere fremtidens krav til it. Vi spørger blandt andet: - Kan din virksomhed skalere og tilpasse sin digitale kapacitet og økonomi? - Har dine kunder tillid til, at du har de skarpeste it-løsninger? - Ville I kunne styrke forretningen ved at give jeres it mere fokus? - Kan I få øget funktionalitet til samme pris? Vi fokuserer på risiko, økonomi, fokus og valg af it-partner, som er fire opmærksomhedspunkter du skal have styr på for at lykkes med at tilpasse virksomheden til at modstå forandringerne i verden.