Artikel top billede

Atea vil få kamp til stregen af dansk stor-fusion

Tilfredshed med fusionen mellem Comm/2 og 2ig. Den nye forhandler får både volumen og en bredde, der kan udvikle sig til en seriøs udfordrer til Atea.

Gabet mellem kolossen Atea og resten af it-kanalen bliver en smule mindre, efter at hardware-forhandlerne Comm/2 og 2ig i midten af april annoncerede en fusion, som vil skabe en ny forhandler med en samlet omsætning på omkring 700 millioner kroner.

"Det er altid en udfordring af Atea, når man gør sådan noget som det her. Hvis man formår af drive det med det rigtige sigte, er det enormt interessant for alle. Jeg vil gøre alt, hvad jeg kan, for at det bliver en succes," lyder det uden omsvøb fra direktør Jeppe Andersen i konsulenthuset Klestrup Partners, der i parentes bemærket er delvist ejet af netop 2ig.

Hos IBM glæder nordisk partnerchef Erik Søe-Pedersen sig også.

"Problemet i Danmark har været, at der har været én stor forhandler, men meget lang ned til den næste forhandler, når man ser på omsætning og antal medarbejdere. Derfor er det kanon, at der nu skabes en reel mellemstor spiller med større kritisk masse," siger Erik Søe-Pedersen.

Han peger dog på, at mellemstore forhandlere stadig vil have brug for at differentiere sig i forhold til Atea på deres kompetencer.

HP håber på flere fusioner

En tilsvarende melding kommer fra HP's partnerdirektør, Leif Carlsen.

"Det danske marked er kendetegnet ved, at der er én meget, meget stor spiller - nemlig Atea. Derfor giver det god mening, når Comm/2 og 2ig vælger at slå pjalterne sammen. De ligner hinanden meget, og i de dialoger, jeg har haft med dem, giver de udtryk for, at de ser nogle synergier på kundesiden," siger Leif Carlsen.

Han håber, at andre mellemstore forhandlere vil lade sig inspirere til lignende sammenlægninger.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere