Artikel top billede

Rygte: Nu kommer Facebook-telefonen

Med 200 millioner mobilbrugere fordelt over hele verden og en sværm af mobil-apps burde en smartphone være et oplagt næste skridt for det sociale netværk.

Computerworld News Service: Facebook har bygget fem mobil-apps, men står uden nogen oplagt måde at tjene penge på sine mobilbrugere.

Derfor vil det sociale netværk nu bygge en mobiltelefon, skriver New York Times.

Og jo, vi har hørt det før.

Dette er tredje gang, det rygtes, at Facebook udvikler en smartphone, der skal tage kampen op med Apple og Google, og som vil komme på hylderne en gang til næste år.

Men dette er første gang, at rygtet rigtigt giver mening, eksempelvis i lyset af det pres, der efter børsnoteringen er på Facebook for at skabe omsætning.

Første gang vi hørte rygter om en Facebook-telefon, var i 2010 fra TechCrunch.

Anden gang var i 2011 fra AllThingsD og drejede sig om et partnerskab mellem det sociale netværk og HTC.

Facebook afviste begge gange rygterne og de eneste særligt Facebook-orienterede telefoner fra producenten var to Android-telefoner med en vis integration i både software og hardware med det sociale netværk.

Produktet kom aldrig

Rygterne om Facebooks to første forsøg på at lave en smartphone havde ifølge den nye artikel i New York Times faktisk bund i virkeligheden, men de resulterede ikke i et egentligt produkt.

Det skyldtes, at det sociale netværk havde undervurderet, hvor vanskeligt det er at udvikle en smartphone.

Tredje gang ser det dog anderledes ud: Facebook har nemlig hyret over en håndfuld software- og hardware-ingeniører, der tidligere har været hos Apple, hvor de arbejdede på iPhone og iPad.

Med over 700 millioner brugere på verdensplan er Facebook sandsynligvis tæt på at opnå sit maksimale antal brugere.

Selvom det sociale netværk skaber indtægt ved hjælp af flere forskellige former for målrettede annoncer, så har det vanskeligt ved at tjene penge på de godt 200 millioner brugere, der anvender Facebook fra deres mobile enheder.

Dermed ikke sagt, at Facebook ikke har en stærk mobil tilstedeværelse.

Til iPhone alene har det sociale netværk fire forskellige apps:

En samlet app, der er blandt de mest downloadede fra App Stores historie (der også findes til Android); en Messenger-app (der også findes til Android); en app til administration af sider; og senest er Facebook Camera kommet til, som er en app, der minder om Instagram, som det sociale netværk købte i år for en milliard dollar - godt 5,9 milliarder kroner i dagens kurs. 

Facebook har endda sin egen app-butik ved navn App Center, men mangler ret afgørende lokal integration i iOS.

Til forskel hertil kan iOS-brugerne tweete direkte fra de fleste indbyggede apps i Apples mobilstyresystem, ligesom de kan uploade billeder til Twitter.

Sådanne privilegier har Facebook ikke opnået fra Apple.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere