Navision-stifter forlader Microsoft

Navision-stifter Jesper Balser forlader Microsoft Business Solutions til årsskiftet. Dermed er begge Navision-topcheferne ude af Microsoft blot halvandet år efter selskabet købte Navision. Den anden - Preben Damgaard - forlod Microsoft i foråret. Milliardæren Jesper Balser har endnu ingen konkrete fremtidsplaner.

Blot halvandet år efter Microsoft købte hans livsværk Navision forlader IT-millionæren Jesper Balser Microsoft til nytår.

Dermed følger han efter top-chef kollegaen Preben Damgaard, der i foråret besluttede at stoppe i Microsoft Business Solutions blot otte måneder efter opkøbet.

Jesper Balser mener, at tiden er moden til at komme videre efter snart 20 år med Navision.

- Jeg har været i denne branche i snart 20 år og har prøvet næsten alt det, der kan prøves. Jeg synes, at virksomheden er kommet godt i vej og er blevet godt afleveret, efter Microsoft købte os sidste år. Så nu er tiden moden, siger han til Computerworld Online.

Jesper Balser fratrådte i august som administrerende direktør for Navision, efter at han ved opkøbet af Navision blev udnævnt til direktør med ansvar for den globale strategi i Microsoft Business Solutions.

- Da Microsoft købte Navision, lå det i mine egne kort, at jeg ikke skulle tilbringe resten af min erhvervskarriere i Microsoft. Jeg har simpelthen hele tiden haft mere lyst til at bruge min tid på andre ting, siger han.

Ingen konkrete planer

Jesper Balser har endnu ikke nogen konkrete fremtidsplaner.

- Jeg har selvfølgelig gjort mig mange tanker, og nu har jeg lovet mig selv, at jeg vil give mig rigtig god tid til at tænke over mulighederne, så jeg kan vælge det helt rigtige. Det kommer til at tage et stykke tid, siger han.

Jesper Balser stiftede midt i 1980'erne Navision sammen med vennerne Peter Bang (barnebarn af B&O-stifter Peter Bang) og Torben Wind.

De fusionerede med konkurrenten Damgaard i 2000. Selskabet blev i sommeren 2002 købt af Microsoft Business Solutions for knap 11 milliarder kroner, og Jesper Balser tjente sammen med Preben Damgaard mere end én milliard kroner på salget.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere