RTX Telecom taber millioner på ny strategi

Den nordjyske mobiludvikler RTX Telecom kom ud af regnskabsåret 2002/2003 med røde tal på bundlinjen. Det skyldes en omlægning af forretningsmodellen og svigtende salg, mener direktøren.

Springet fra udviklingshus til fremstillingsvirksomhed kostede den nordjyske IT-virksomhed RTX Telecom røde tal på bundlinjen i regnskabsåret 2002/2003.

Det fremgår af selskabets netop offentliggjorte årsregnskab, der viser at RTX Telecom kom ud af året med et underskud på 3,5 millioner kroner, hvor der året før var et overskud på 18 millioner kroner.

- Grundene til det dårlige resultat er dels svigtende ordrer - kunderne holder igen med teknologiinvesteringerne - men det skyldes også, at vi har suppleret vores forretningsmodel, så vi ikke længere kun satser på udvikling af nye teknologier, men også i højere grad forsøger os som decideret fremstillingsvirksomhed, siger Jørgen Elbæk, administrerende direktør for RTX Telecom.

Ny forretningsmodel koster

Og det koster ifølge Jørgen Elbæk på bundlinjen.

- Eksempelvis har vi i år indgået en aftale med den australske leverandør af betalings-tv, Foxtel, der skal bruge en trådløs telefonlinjeforlænger udviklet af os. Men ordren, der har en værdi af et to-cifret millionbeløb, har endnu ikke givet os nogle indtægter kun udgifter, siger direktøren.

Det afspejler sig i regnskabsårets omsætning, der faldt til 178,6 millioner kroner sammenlignet med 214 millioner kroner i samme periode sidste år.

- Den nye forretningsmodel betyder, at der kommer nogle magre år indimellem, hvor vi kun har udviklingsomkostningerne. De bliver så afløst af gode år, hvor vi for alvor kommer til at mærke indtjeningen, siger direktøren.

Direktøren regner dog heller ikke med, at de røde tal bliver vendt til sorte i det nye regnskabsår.

- Næste år forventer vi, at omsætningen lander på mellem 170 og 190 millioner kroner, mens vi forventer, at resultatet før finansielle poster bliver et minus på omkring 20 millioner kroner, siger Jørgen Elbæk.

RTX Telecom A/S Årsregnskab
Millioner kroner2002/20032001/2002
Omsætning178,6214
Resultat af primær drift (EBIT)-12,117,6
Resultat før skat -4,326,4
Resultat-3,518,0
Egenkapital392,4384,9
Antal ansatte219246
Fuld ordrebog
Tidligere på året indgik RTX Telecom en aftale med en stor leverandør af chipsæt til mobiltelefoner om udvikling af chips til mobilstandarden, TD-SCDMA, som skal være tredje generation af mobilnettene i Kina.

- Vi forventer os stadig meget af den aftale. Vi håber på, at aftalen gør det lettere for de kinesiske myndigheder at udstede TD-SCDMA-licenser til mobilselskaber inden for kort tid, siger direktøren.

I oktober indgik mobiludvikleren en aftale med en koreansk mobilproducent om at udvikle en ny kameratelefon, der skal sættes i produktion i 2004.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere