Artikel top billede

Anmeldere lunkne: Derfor bliver Windows 8 aldrig rigtig godt

Den næsten færdige version af Windows 8 bliver anmeldt i en række teknologi-medier. Få overblikket her.

Læs også:

Ballmer skråsikker: Så meget vil Windows 8 sælge

Derfor bliver Windows 8 ingen lyn-succes

Siden Microsoft for lidt over en uge siden frigav Windows 8 Release Preview, er en del anmeldere kommet med deres domme over det næste Windows-styresystem.

Windows 8 Release Preview er den sidste version af Windows 8 før den endelige version, der havner på forbrugernes pc'er.

"Vi sætter virkelig pris på den indsats, så mange har lagt i at pre-release-teste, og selvfølgelig sætter vi også pris på feedback. Direkte feedback og feedback via brugen har bidraget til hundredvis af synlige ændringer i produktet og titusindvis af ændringer under motorhjelmen," skrev Microsoft-chef Steven Sinofsky i forbindelse med frigivelsen af Windows 8 Release Preview.

Kritik af Metro-grænseflade

Men selvom Microsoft under hele processen med at udvikle Windows 8 har inddraget brugerne, var der allerede, da de første detaljer slap ud, skepsis over for den helt nye Metro-brugergrænseflade.

Og her få måneder før den endelige lancering er de kritiske røster ikke forstummet.

Værst er dommen hos ZDNet, der ligefrem kalder Windows 8 en "design-katastrofe."

"Det største problem med Windows 8 er, at det ikke blev født på grund af et behov eller et krav. Dets designmæssige fejl, specielt med Metro-grænsefladen, vil sandsynligvis blive dets ulykke," skriver ZDNet.

Skribenten kalder Windows 8 "rædselsfuldt" på grund af netop den omdiskuterede grænseflade - selvom der også er positive ting ved styresystemet.

"Fra et performance-synspunkt har jeg ingen klager, da det er ligeså hurtigt som Windows 7 og højst sandsynligt vil blive endnu bedre, når driverne modnes."

Det skriver anmelderne

The Register skriver, at problemet ved Windows 8 ikke er det tablet-venlige Metro-interface i sig selv - det er måden, det forstyrrer den daglige anvendelse af styresystemet på.

"Startmenuen er væk, men når man trykker på Windows-tasten, bliver man som bruger nu kastet ind i et helt nyt miljø med et komplet anderledes design, opførsel og selv skalering."

Microsoft-kommentator Paul Thurrott skriver, at han fornemmer, at mange it-professionelle simpelthen overvejer at springe Windows 8 over - blandt andet fordi Windows 7 har været og fortsat er så godt et styresystem.

Hos Tech Radar er dommen over Windows 8 Release Preview noget mere positiv, og mediet hæfter sig blandt andet ved mulighederne for at skifte mellem Metro og den mere klassiske desktop-oplevelse.

"Men du skal ikke forvente flere kompromisser end det. Metro forsvinder ikke. Release Preview er en god anledning til at lære at værdsætte Metro ... De mindre ændringer i Release Preview skaber en version af Windows, der har en masse at tilbyde, og det lover godt for den endelige frigivelse af Windows 8," skriver Tech Radar.

Hardwaren afgør meget

Også Engadgets anmeldelse af Release Preview byder på ros til Microsoft, der har føjet flere forbedringer til Windows 8.

"Som du kan forestille dig, er Windows 8 Release Preview en forbedring af den tidligere version. På godt og ondt er dette det samme OS, som du har lært at kende ... Hvis du forventede at se Start-knappen dukke op igen i denne mere færdige udgave, vil du blive skuffet. Men hvis du allerede grebet af Consumer Preview, vil du sætte pris på, hvor relativ poleret denne version er."

Endelig har Cnet også haft fingrene i Windows 8 Release Preview og skriver, at der stadig er mange ubesvarede spørgsmål, når det kommer til den kommende version af Microsoft-styresystemet.

"Windows 8's afhængighed af ukendt hardware forbliver en udfordring, fordi vi ikke ved, hvordan de enheder kommer til at se ud," skriver Cnet.

Computerworld har tidligere testet Windows 8, og en endelig dom skal også nok komme fra vores side, når styresystemet foreligger i den helt færdige version.

Læs også:

Ballmer skråsikker: Så meget vil Windows 8 sælge

Derfor bliver Windows 8 ingen lyn-succes
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Can AI bring value to your business?

You will learn how AI has been successfully used to enhance an existing business where artificial intelligence is deployed to work complementary to natural intelligence in a complex data process. And you will be presented with a business case where AI provides the possibilities of creating a completely new business platform, that would not otherwise have been possible.

08. december 2021 | Læs mere


Sådan styrker du din forsyningskæde gennem digitalisering

I dette webinar bygger CGI's eksperter bro mellem de overordnede, strategiske aspekter af den digitale værdikæde og mere konkret de nye muligheder, Intelligent Order Management til Microsoft Dynamics 365 FO byder på.

09. december 2021 | Læs mere


AI - bliv klogere på de kloge algoritmer

Kunstig intelligens, machine learning og algoritmer er i fuld gang med at forandre måden, hvorpå vi arbejder og driver virksomhed. Der er imidlertid mange teknologiske, forretningsmæssige, strategiske, ledelsesmæssige og organisatoriske overvejelser, der er helt nødvendige, hvis man skal have succes med kunstig intelligens. Hør blandt andet om, hvordan du kommer godt igang med AI og machine learning

14. december 2021 | Læs mere