Inde i maskinen podcast:Microsoft har store planer for Windows 10 efter sommeren

Artikel top billede

Angrebskode offentliggjort: Truer Microsoft-brugere

Angrebskode, der kan udnytte sårbarheder i Microsoft-software, er blevet offentliggjort.

Læs også:

Microsoft på vej med kæmpe-rettelse til din pc

Computerworld News Service: Angrebskode mod to aktivt udnyttede sårbarheder i software fra Microsoft er blevet integreret i open source-værktøjet Metasploit til penetrationstest.

Den ene sårbarhed er endnu ikke rettet af Microsoft.

Den ene af disse to sårbarheder er i Internet Explorer og identificeres som CVE-2012-1875. Angribere kan udnytte dette sikkerhedshul til at køre skadelig kode ved at narre brugeren til at besøge en skadeligt kodet webside eller åbne et Microsoft Office-dokument, der indeholder et skadeligt ActiveX-objekt.

Microsoft lukkede sidste tirsdag dette sikkerhedshul som del af sikkerhedsbulletinen MS12-037, men denne sårbarhed er ifølge analytikere fra sikkerhedsleverandøren McAfee blevet aktivt udnyttet mindst siden 1. juni.

Sårbarheden blev for nylig udnyttet af hackere til at installere malware på computere, der besøgte Amnesty Internationals Hong Kong-website, oplyser sikkerhedsanalytikere fra Symantec i et blogindlæg mandag.

"Microsoft er opmærksom på, at der foregår et begrænset antal angreb, der forsøger at udnytte denne sårbarhed," udtaler Microsoft tirsdag.

"Da sikkerhedsbulletinen blev offentliggjort, havde Microsoft dog ikke set nogen eksempler på offentliggørelse af proof of concept-kode."

Den situation har nu ændret sig. Angrebskoden mod CVE-2012-1875, der er blevet integreret i Metasploit, er målrettet Internet Explorer 8 på Windows XP Service Pack 3.

Den anden aktivt udnyttede sårbarhed, mod hvilken der er blevet tilføjet et exploit-modul i Metasploit, identificeres som CVE-2012-1889 og er i Microsoft XML Core Services.

Angreb mod dette sikkerhedshul har ifølge sikkerhedsleverandøren Trend Micro fået Google til tidligere på måneden at vise advarsler om statssponsorerede angreb til Gmail-brugere.

Det kan du gøre ved det

Microsoft har endnu ikke offentliggjort en rettelse af denne sårbarhed. Man kan dog manuelt downloade et såkaldt Fix it-værktøj fra Microsoft, der lukker denne angrebsvektor.

Selvom denne sårbarhed findes i både version 3, 4, 5 og 6 af Microsoft XML Core Services og kan udnyttes via både Internet Explorer og Microsoft Office, så er angrebskoden, der er blevet integreret i Metasploit, kun målrettet Microsoft XML Core Services 3.0 via Internet Explorer 6 og 7 på Windows XP SP3.

At der nu er angrebskode mod begge disse sårbarheder offentligt tilgængelig, øger sandsynligheden for, at de vil blive udnyttet i nye angreb.

Brugerne rådes til at installere sikkerhedsrettelsen af sårbarheden CVE-2012-1875 og anvende Fix it-værktøjet for at lukke sårbarheden CVE-2012-1889 så hurtigt som muligt.

Oversat af Thomas Bøndergaard

Læs også:

Microsoft på vej med kæmpe-rettelse til din pc
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Brand din forretning og skab nye leads med Microsoft Dynamics 365 til marketing

Vidste du, at Microsoft Dynamics også byder på stærk funktionalitet til marketingafdelingen? På kun 1 1/2 time inspirerer vi dig til, hvordan du kan bruge Dynamics 365 Marketing til at brande din forretning og skabe nye leads.

17. maj 2021 | Læs mere


Vælg den rigtige infrastruktur og it-arkitektur

Få indblik i, hvordan du kan sikre sammenhæng og overblik i et it-landksab, der konstant ændres. Dette kan blandt andet gøres med de rette strategisk og teknologiske vlag, så effektiviteten, stabiliteten og sikkerheden opretholdes. Den rigtige infrastruktur og it-arkitektur kan uden tvivl hjælpe dig med at skabe overblikket over dit it-landskab.

18. maj 2021 | Læs mere


Digital transformation og innovation: Inspiration til digitale succeshistorier

Kom ind bag facaden hos nogle af Danmarks bedste it-folk, og lær hvordan de arbejder med digital transformation og innovation. Du får muligheden for at høre, hvordan du kan bruge den nye teknologi til at få etableret det mest effektive udviklings- og innovationsmilø.

19. maj 2021 | Læs mere


CIO
Har du rost din mellemleder i dag? Snart er de uddøde - og det er et tab
Computerworld mener: Mellemledere lever livet farligt: Topledelsen får konstant ideer med skiftende hold i virkeligheden, og moden går mod flade agile organisationer. Men mellemlederen er en overset hverdagens helt med et kæmpe ansvar. Her er min hyldest til den ofte latterliggjorte mellemleder.
Job & Karriere
Eva Berneke stopper som topchef i KMD og flytter til Paris: Her er KMD's nye topchef
Efter syv år på posten som topchef for KMD forlader Eva Berneke selskabet. Nu flytter hun med familien til Paris, hvor hun vil fortsætte sit bestyrelsesarbejde. KMD har allerede afløser på plads.
White paper
Sådan: Ryd forhindringerne af vejen på cloudrejsen
IBM Cloud gør det lettere at lægge kritiske applikationer i skyen eller på en hybrid platform samt bevare kontrol og ejerskab – med fuld understøttelse af SAP og VMware.