Foto: Povl D. Rasmussen

Danske netbanker ramt af samtidige nedbrud

Flere banker er mandag ramt af it-problemer, som har givet mange danske netbankkunder problemer.

Landets største pengeinstitut, Danske Bank, blev mandag formiddag ramt af et it-problem som bevirkede, at bankens kunder ikke var i stand til at tilgå netbanken.

Det fortæller Peter Trier Schleidt, der er CIO iDanske Bank.

Han fortæller, at årsagen til problemerne skyldes en ændring i bankens systemer, som gik galt.

Nedbruddet betød at bankens kunder havde problemer med at logge på deres netbank i omkring 45 minutter, oplyser it-chefen.

Han fortæller, at banken løste problemet ved at rette systemerne tilbage til tilstanden før ændringerne.

Sideløbende med problemerne med at logge på netbanken hos Danske Bank, opstod der problemer hos den Spar Lolland-ejede Finansbanken, der sammen med en lang række andre pengeinstitutter driftes ad Skandinavisk Data Center, SDC.

Derfor så der en overgang ud til at være centrale login-problemer hos flere banker, som har det eneste til fælles, at de benytter Nemid som logon for fra kunderne.

Imidlertid ortæller pressechef Søren Winge hos firmaet bag Nemid, Nets, at der ikke er observeret uregelmæssigheder mandag.

Tilfældigheder
I stedet ligner det en tilfældighed, at også Finansbanken havde problemer med it-systemerne mandag.

Problemerne gjorde ifølge en meddelelse på bankens hjemmeside, at der ikke er adgang til systemerne fra decentralt hold.

Hos SDC, der udover Finansbanken drifter 136 andre pengeinstitutter i Norden, fortæller administrende direktør Erik Jakobsen, at hans systemer kører med omkring 130 transaktioner i sekundet, hvilket er normal belastning. 

Men selvom alt ser normalt ud, får hans pengeinstitutter henvendelser fra kunder, der siger, at de ikke kan logge på systemerne, fortæller han.

Han fortæller, at SDC arbejder på at finde ud af, om der er noget galt.

"Men det er altid sværere at finde en fejl, hvis det kun er nogle få, der er ramt af den," siger Erik Jakobsen.  

Derfor kan han altså på nuværenede tidspunkt hverken be- eller afkræfte, at der er tale om en generel SDC-fejl.

Opdateret 14.28:
 
Erik Jakobsen fortæller, at SDC ikke har modtaget meldinger om problemerne siden klokken 13.40, men at man fortsat overvåger systemerne ekstraordinært.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Op og ned på Java: Migrér og spar penge med Red Hat Java

Hvis du anvender Java til dine forretningskritiske applikationer, skal du træffe en beslutning om, hvordan du bruger det, og hvilken leverandør, der kan støtte dig bedst. For brugere af Oracle JDK nærmer fristen sig nemlig hurtigt for at beslutte, hvilken Java udbyder der skal bruges på lang sigt, når man kører Java-applikationer i produktion.

24. november 2020 | Læs mere


GDPR, status og overblik: Påbud og afgørelser strømmer nu ud fra Datatilsynet

Få styr på hvordan du kan sikre løbende overholdelse af GDPR-reglerne i fremtiden. Ved hjælp af de rigtige processuelle værktøjer og systemer kan du leve op til forventningen om, at din virksomhed har styr på reglerne og overholdelses af dem.

25. november 2020 | Læs mere


Hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? Data Governance i en hybrid infrastruktur

Vores infrastruktur er i høj grad blevet ”sluppet løs”. Vi lever alle sammen med hybrid IT, hvor vores workloads er (eller skal ende) som frie og mobile entiteter, og hvor data kan bo overalt. Men hvordan bevarer du kontrollen, når målet er ultimativ frihed? I dette webinar retter vi fokus mod én af de måder, hvormed vi bedst bevarer balancen mellem frihed og kontrol over vores værdifulde data.

26. november 2020 | Læs mere

mest debatterede artikler

Premium
Banker indfører nye skrappe regler for e-handel to måneder før forventet: “Det er et uheldigt tidspunkt”
Efter at være blevet udsat er de nye betalingsregler for webshops nu trådt i kraft. Men timingen kunne ikke være værre, lyder det fra Dansk Erhverv.
Computerworld
Stein Bagger gør comeback i ny branche: "De lignede et mafiahold, førte sig frem som nyrige og plaprede løs om urealistiske drømme"
Stein Bagger har skiftet navn og fører sig nu frem i store biler i en helt ny branche, skriver en dansk avis.
CIO
Podcast: Her er seks gode råd om ledelse og digitalisering fra danske top-CIO'er
The Digital Edge: Vi har talt med 17 af Danmarks dygtigste digitale ledere - og samlet deres seks bedste råd om digitalisering og ledelse. Få alle rådene på 26 minutter i denne episode af podcasten The Digital Edge.
Job & Karriere
Se Waoos forklaring: Derfor har selskabet fyret topchef Jørgen Stensgaard med omgående virkning
Waaos bestyrelse opsiger fiberselskabets topchef, Jørgen Stensgaard, der fratræder med omgående virkning. Se hele forklaringen fra Waao her.
White paper
Sådan kan du arbejde effektivt uanset tid, sted og type af enhed
Hvad nu hvis dit arbejde, din information, dine processer og teknologien bag ved, var organiseret på en måde så det passede til din organisation – alt sammen guidet af en intelligent udgave af det digitale arbejdsrum? Det er visionen bag Atea og Citrix´s samarbejde med digital workspace – en smartere og mere effektiv måde at arbejde på. I dette whitetpaper kan du derfor læse om, hvordan du kan skabe et mere effektivt og brugervenligt arbejdsrum uanset tid, sted og enhed. En løsning der på en gang er både enkel og som sætter brugeren i centrum.