Foto: Povl D. Rasmussen

Danske netbanker ramt af samtidige nedbrud

Flere banker er mandag ramt af it-problemer, som har givet mange danske netbankkunder problemer.

Landets største pengeinstitut, Danske Bank, blev mandag formiddag ramt af et it-problem som bevirkede, at bankens kunder ikke var i stand til at tilgå netbanken.

Det fortæller Peter Trier Schleidt, der er CIO iDanske Bank.

Han fortæller, at årsagen til problemerne skyldes en ændring i bankens systemer, som gik galt.

Nedbruddet betød at bankens kunder havde problemer med at logge på deres netbank i omkring 45 minutter, oplyser it-chefen.

Han fortæller, at banken løste problemet ved at rette systemerne tilbage til tilstanden før ændringerne.

Sideløbende med problemerne med at logge på netbanken hos Danske Bank, opstod der problemer hos den Spar Lolland-ejede Finansbanken, der sammen med en lang række andre pengeinstitutter driftes ad Skandinavisk Data Center, SDC.

Derfor så der en overgang ud til at være centrale login-problemer hos flere banker, som har det eneste til fælles, at de benytter Nemid som logon for fra kunderne.

Imidlertid ortæller pressechef Søren Winge hos firmaet bag Nemid, Nets, at der ikke er observeret uregelmæssigheder mandag.

Tilfældigheder
I stedet ligner det en tilfældighed, at også Finansbanken havde problemer med it-systemerne mandag.

Problemerne gjorde ifølge en meddelelse på bankens hjemmeside, at der ikke er adgang til systemerne fra decentralt hold.

Hos SDC, der udover Finansbanken drifter 136 andre pengeinstitutter i Norden, fortæller administrende direktør Erik Jakobsen, at hans systemer kører med omkring 130 transaktioner i sekundet, hvilket er normal belastning. 

Men selvom alt ser normalt ud, får hans pengeinstitutter henvendelser fra kunder, der siger, at de ikke kan logge på systemerne, fortæller han.

Han fortæller, at SDC arbejder på at finde ud af, om der er noget galt.

"Men det er altid sværere at finde en fejl, hvis det kun er nogle få, der er ramt af den," siger Erik Jakobsen.  

Derfor kan han altså på nuværenede tidspunkt hverken be- eller afkræfte, at der er tale om en generel SDC-fejl.

Opdateret 14.28:
 
Erik Jakobsen fortæller, at SDC ikke har modtaget meldinger om problemerne siden klokken 13.40, men at man fortsat overvåger systemerne ekstraordinært.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Udvikling og salg af software til integration, kommunikation og e-handel samt ERP med fokus på leasing, detailhandlen, digitale abonnementer og dagblade/magasiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM

Hurtigere omstilling i virksomhedens supply chain er blevet et must og med de nye muligheder for lynhurtig planning optimization i Dynamics 365 SCM får du en fleksibel og skalerbar MRP-motor.

20. januar 2021 | Læs mere


Digital Vækst 2021

Vi ved, at fremtidens vindervirksomheder er digitale. På konferencen undersøger vi de tre vigtigste aspekter i den digitale transformation: Forretningsmodellerne, de menneskelige og organisatoriske faktorer samt valget af teknologier. I tre Digitale Dilemmaer giver vi en række digitale frontløbere fem minutter hver til at levere deres bedste guldkorn, og herefter åbner vi for spørgsmål fra salen – også digitalt. Diskussionen modereres af chefredaktør på Computerworld, Lars Jacobsen.

21. januar 2021 | Læs mere


Strategiske it-sikkerhedsdage 2021

God it-sikkerhed er blevet en strategisk disciplin der kombinerer ledelse, adfærd, processer og teknologi. Men hvor lægger du niveauet? Hvad er vigtigt for forretningen og den drift? Hvad er knapt så vigtigt? Hvordan indtænker du it-sikkerheds-indsatsen strategisk? Hvad gør du, når skaden er sket? Bliv klogere på ”Strategiske it-sikkerhedsdage 2021: Trusler, tendenser og værktøjer”.

26. januar 2021 | Læs mere


Premium
IBM fortsætter offensiv opkøbsstrategi: Køber en af de største og ældste multicloud-leverandører i USA
IBM opkøber cloud-virksomheden MSP Taos. Det er blot det seneste opkøb fra IBM i jagten på de store cloud-giganter og falder i tråd med IBM's offensive hybrid cloud-strategi.
Computerworld
Verdens tredjestørste smartphone-producent blacklistes af Trump-administrationen
Smartphoneproducenten Xiaomi er blandt de ni nytilkomne på Trump-administrationens sorte liste over kinesiske virksomheder, som amerikanerne ikke længere må investere i.
CIO
Podcast: Hos Viking Life-Saving Equipment er it gået fra at være backend til at være noget, som kunderne spørger aktivt efter
Podcast, The Digital Edge: Viking leverer en stadig større del af deres produkt som en tjeneste. Som en del af tjenesten tager Viking ansvar for sikkerheden ved at levere, dokumentere og vedligeholde det nødvendige sikkerhedsudstyr. Hør hvordan Henrik Balslev senior digital director hos Viking har løftet den opgave.
Job & Karriere
Microsoft i kæmpe dansk satsning - åbner tre store datacentre i Danmark
Microsoft lancerer kæmpe satsning fra hovedkvarteret i Lyngby. Selskabet åbner tre store bæredygtige datacentre på Sjælland.
White paper
Sådan kan du arbejde effektivt uanset tid, sted og type af enhed
Hvad nu hvis dit arbejde, din information, dine processer og teknologien bag ved, var organiseret på en måde så det passede til din organisation – alt sammen guidet af en intelligent udgave af det digitale arbejdsrum? Det er visionen bag Atea og Citrix´s samarbejde med digital workspace – en smartere og mere effektiv måde at arbejde på. I dette whitetpaper kan du derfor læse om, hvordan du kan skabe et mere effektivt og brugervenligt arbejdsrum uanset tid, sted og enhed. En løsning der på en gang er både enkel og som sætter brugeren i centrum.