Artikel top billede

Foto: Povl D. Rasmussen

Danske netbanker ramt af samtidige nedbrud

Flere banker er mandag ramt af it-problemer, som har givet mange danske netbankkunder problemer.

Landets største pengeinstitut, Danske Bank, blev mandag formiddag ramt af et it-problem som bevirkede, at bankens kunder ikke var i stand til at tilgå netbanken.

Det fortæller Peter Trier Schleidt, der er CIO iDanske Bank.

Han fortæller, at årsagen til problemerne skyldes en ændring i bankens systemer, som gik galt.

Nedbruddet betød at bankens kunder havde problemer med at logge på deres netbank i omkring 45 minutter, oplyser it-chefen.

Han fortæller, at banken løste problemet ved at rette systemerne tilbage til tilstanden før ændringerne.

Sideløbende med problemerne med at logge på netbanken hos Danske Bank, opstod der problemer hos den Spar Lolland-ejede Finansbanken, der sammen med en lang række andre pengeinstitutter driftes ad Skandinavisk Data Center, SDC.

Derfor så der en overgang ud til at være centrale login-problemer hos flere banker, som har det eneste til fælles, at de benytter Nemid som logon for fra kunderne.

Imidlertid ortæller pressechef Søren Winge hos firmaet bag Nemid, Nets, at der ikke er observeret uregelmæssigheder mandag.

Tilfældigheder

I stedet ligner det en tilfældighed, at også Finansbanken havde problemer med it-systemerne mandag.

Problemerne gjorde ifølge en meddelelse på bankens hjemmeside, at der ikke er adgang til systemerne fra decentralt hold.

Hos SDC, der udover Finansbanken drifter 136 andre pengeinstitutter i Norden, fortæller administrende direktør Erik Jakobsen, at hans systemer kører med omkring 130 transaktioner i sekundet, hvilket er normal belastning. 

Men selvom alt ser normalt ud, får hans pengeinstitutter henvendelser fra kunder, der siger, at de ikke kan logge på systemerne, fortæller han.

Han fortæller, at SDC arbejder på at finde ud af, om der er noget galt.

"Men det er altid sværere at finde en fejl, hvis det kun er nogle få, der er ramt af den," siger Erik Jakobsen.  

Derfor kan han altså på nuværenede tidspunkt hverken be- eller afkræfte, at der er tale om en generel SDC-fejl.

Opdateret 14.28:
 
Erik Jakobsen fortæller, at SDC ikke har modtaget meldinger om problemerne siden klokken 13.40, men at man fortsat overvåger systemerne ekstraordinært.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Erhvervsakademiet Lillebælt
Udvikling og salg af klassebaseret undervisning, blandt andet inden for multimedie og it.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere