Artikel top billede

Fem år i dag: Sådan har iPhone forandret verden

ComputerViews: Det føles måske som længere. Men det er blot fem år siden, at den første iPhone så dagens lys. Se her, hvor stor en betydning den lille telefon har haft

Mobility og consumerization

Læs også: Fem år i dag: Historien om den magiske iPhone.

Da Steve Jobs præsenterede den første iPhone i januar 2006, lovede han en revolution. Og det er lige, hvad iPhone skulle blive.

Den blev beskrevet som en krydsning mellem en mobiltelefon, en iPod og en computer, og dette gadekryds skulle vise sig at være lige det, verden manglede.

iPhone sprang konkurrencen

For det var det, Steve Jobs gjorde allerbedst.

Han formåede at se de behov, forbrugerne ikke selv vidste, de havde.

På den måde sørgede han gang på gang for, at Apple var to skridt foran forbrugerne selv - og ikke mindst foran konkurrenterne.

Faktisk har iPhones evne til at være foran sendt flere konkurrenter så langt bagud i løbet, at de næsten er udgået.

Blackberry, Nokia og Motorola - tre engang dominerende spillere på markedet, er nærmest blevet sendt til tælling af iPhone.

Hvor Nokia var absolut størst på forbrugermarkedet herhjemme, mens Motorola dominerede forbrugermarkedet i USA.

Blackberry var meget langt fremme på erhvervsmarkedet.

iPhone kom ind på markedet som et udpræget forbrugerprodukt, men beviste, at den var i stand til meget mere. Apples mobiltelefon beviste, at den kunne håndtere begge markeder.

Mobility og consumerization

Med iPhones evne til at omfavne både vores private og arbejdsmæssige behov blev der vendt op og ned på it-markedet.

To nye begreber så dagens lys: Mobility og consumerization.

Mobility betyder i al sin enkelthed, at vi ikke længere er så afhængige af vores fysiske omgivelser på arbejde, fordi vores devices tillader os at være, ja, mobile.

Consumerization er navnet på den trend, hvor vi gerne vil have lov at bruge vores private devices til arbejde.

iPhone har lært os at være "på" hele tiden. Det har tilføjet en meget fleksibel dimension til vores arbejdsliv, men måske også udvisket grænserne for, hvornår vi er på arbejde, og hvornår vi har fri.

Læs også: Fem år i dag: Historien om den magiske iPhone.

Læs Computerworlds præsentationsartikel om iPhone fra 29. juni 2007: En iPhone kommer til verden.

Her er den mest geniale opfindelse bag successen

App-revolutionen

Men iPhones måske største succes har været opfindelsen af app-markedet.

Tankegangen om at personliggøre din smartphone gennem apps har revolutioneret selve it-markedet, der med apps fik tilføjet en helt ny dimension.

App-markedet har lynhurtigt vokset sig enormt, og der synes næsten uendelige muligheder for de mange app-udviklere derude.

I dag findes der over 500.000 apps i Apples App Store, og i juli sidste år bekendtgjorde Apple, at der var foretaget mere end 15 milliarder downloads i 'butikken'.

En vellykket app kan nå rigtig langt - se bare på spildillen Angry Birds, der som koncept for længst er sprunget ud på den anden side af den lille 3,5 tommer skærm.

Bliver iPhone den fede kat?

iPhone har hele sit korte liv præsteret at være en ikonisk telefon.

Designet er let genkendeligt, brugerfladen enkel og elegant samspillende med resten af Apples produkter, og så har iPhone været toneangivende hele vejen igennem - næsten da.

For især de seneste år er den nærmeste konkurrent, Googles Android, stormet frem med et væld af modeller fra forskellige producenter og med al den nyeste indmad vist på de største skærme i lommeformat.

I den forbindelse har Apple stået på mål for en del kritik om at være blevet til den fede kat, der ikke længere gider følge med.

Hvorfor bliver skærmen bare ikke større? Hvorfor har iPhone ikke en usb-port? Og hvordan kan iPhone blive ved med at være den store succes, den er?

Læs også: Fem år i dag: Historien om den magiske iPhone.

Læs Computerworlds præsentationsartikel om iPhone fra 29. juni 2007: En iPhone kommer til verden.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere