Artikel top billede

Her er fem vigtige ting, som du bør tænke over i sommer

Klumme: Her er fem ting, som du bør tænke lidt over i sommerferien. Måske kan de gøre din it-drift bedre, når ferien er slut.

Så er det gode danske sommervejr bestilt til sidste halvdel af juli, hvor turen går ud i det danske sommerland. Det er tid til afslapning og tid til refleksion.

Så ud over den sædvanlige pakkeliste med tandbørste, gummistøvler og regnfrakke - hvad skal man da huske at få med i tagboksen?

Hvad er det, du skal bruge den ekstra tænketid til?

Her er fem bud:

1: Var min ferie blevet mere afslappende, hvis jeg havde fået outsourcet vedligeholdelsen af nogle flere applikationer?

Omkostningseffektiv applikationsvedligeholdelse handler i høj grad om "operational excellence" - eller sagt på godt dansk:

Evnen til at have stramme processer og det rigtige miks mellem offshore-ressourcer og folk, der sidder tæt på organisationen og dermed har en stærk forståelse for den forretning, der bruger systemerne.

Agile modeller vinder frem og stiller nye krav til det team, der varetager vedligeholdelsen. Det er absolut en overvejelse værd, om det er en fremtidig kernekompetence for din virksomhed.

2: Går cloud computing væk af sig selv, eller skal jeg for alvor i gang?

Om et par år taler vi ikke om cloud mere. Så er delte, standardiserede og højautomatiserede miljøer bare en fast bestanddel i enhver virksomheds it-setup.

Så selvfølgelig skal du i gang eller tage næste skridt, hvis du allerede nu er på sporet. Cloud er bestemt ikke svaret på alle dine bønner, men det skal være en integreret del af din outsourcing.

I bund og grund handler det om at vurdere, hvilke applikationer der kan leve i delte standardiserede miljøer, og hvilke der kræver en dedikeret løsning.

3: Kan realtidsinformation bruges til noget i min forretning lige nu, eller er det bare marketing?

Vi taler rigtig meget om den nye bølges krav til anvendelse af information i virksomheden.

Data skal være realtids- eller endda fremtids-, og det gælder ikke kun de traditionelt datatunge discipliner som økonomistyring og salgsstyring. 

Nu vil vi have data, der kan tilpasse en præsentation eller et butiksdisplay til brugerens umiddelbare reaktion, eller data der - baseret på mønsteranalyse - beslutter butikssortimentet for det kommende kvartal.

Kombineret med eksplosivt stigende datamængder stiller det helt nye krav til regnekraften, for det nytter ikke, at vi lige skal bruge 10 minutter (eller tre timer) på at pløje den gode gamle relationsdatabase igennem, hvis kunden i mellemtiden er gået videre til konkurrenten.

Om det er relevant for din virksomhed lige nu, eller om det tager en postgang mere, skal du overveje grundigt.

Jeg er ikke i tvivl om, at kravene til dataanalyse vil ændre sig markant.

4: Hvorfor ringer de ikke for at få hjælp fra it-afdelingen til produktudvikling?

Fremtidens it-afdeling er dybt involveret i forretningsudvikling, herunder både procesinnovation og produktinnovation.

Informationsteknologi er en hjørnesten i begge områder, men for at få reel indflydelse her kræver det både andre kompetencer, end de fleste it-afdelinger er født med, og en ændring af organisationens opfattelse af it som en støtteproces, der primært skal levere infrastruktur.

Til lykke, hvis du allerede er godt og grundigt blandet ind i udviklingen af næste produktgeneration i din virksomhed - men det er mit gæt, at der stadig er et stykke vej at gå for de fleste.

5: Var det virkelig nødvendigt at slæbe alle de papirbøger med i feriekufferten?

iPad'en er spækket med bøger - fagbøger og skønlitteratur.

Den trykte bog er for alvor på retur, og personligt er jeg fuldstændig gået over til de elektroniske udgaver, for jeg kan sagtens finde på noget andet at bruge den ende af tagboksen til.

Men en ting er det private litteraturforbrug, en anden ting er konsekvensen for din virksomhed.

Har I taget mobilbølgen til jer?

Mobilstrategi handler om så mange andre ting end device management, og et af de områder, der fortjener at blive udforsket, er distributionen af læsestof til kunder og medarbejdere.

Hvorfor sende glittede kataloger til kunderne? Hvorfor ikke afskaffe printede udgaver af strategiplanen og andre arbejdsdokumenter i din organisation?

Hav en rigtig god sommer.

Karsten Fogh Ho-Lanng er corporate vice president og chief technology officer hos NNIT.

Computerworlds klummer er alene udtryk for skribentens holdninger og er ikke nødvendigvis udtryk for Computerworlds holdninger.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere