Artikel top billede

Sikkerhedsfirmaer: Nyt hacker-angreb har politiske mål

To sikkerhedsfirmaer har afsløret en ny trojaner, som er rettet mod mål i Mellemøsten.

Læs også:
Opdagelse: To super-virusser er bygget sammen

Sikkerhedsfirma: Vi har tabt til super-malware

Indsigt: Sådan fungerer super-malwaren Flame

Sikkerhedsfolk fra Kaspersky Lab og Seculert mener at have afsløret en ny trojansk hest ved navn 'Madi', der har mellemøstlige mål.

Angiveligt skulle denne trojaner give de samme muligheder for spionage som den berygtede super-malware Flame, der dog er langt mere kompleks.

Det skriver britiske V3.

Højt profilerede ofre

Madi arbejder efter sigende på at inficere sine mål netværk ved hjælp af social engineering, eksempelvis inficerede mails og beskeder på sociale medier, som er rettet specielt mod målet.

Selv om malwaren kun har været aktiv i otte måneder, hævder Kaspersky Lab og Seculert, at den allerede har ramt 800 ofre i blandt andet Iran og Israel, skriver V3.

Folkene bag Madi hævder, at størstedelen af ofrene tæller forretningsfolk, finansielle institutioner, ingeniørstuderende og en lang række regeringskontorer i Mellemøsten.

Ifølge en malware-seniorforsker hos Kaspersky Lab har folkene bag Madi været i stand til at gennemføre en vedvarende overvågning af højt profilerede ofre.

Operationen kan have undgået radaren ved hjælp af en amatøragtig tilgang, skriver V3.

Overvåger ofrene

Madi har ladet hackere stjæle filer fra inficerede Windows-computere, og ifølge Kaspersky har Madi allerede har stjålet adskillige gigabyte data fra sine ofres computere.

Det er blandt andet sket ved at overvåge følsom kommunikation som e-mail og onlinemeddelelser, optage lyd, logge tastetryk og tage screenshots af ofrenes aktiviteter.

Det er endnu uvist, hvornår Madi er opstået, og sikkerhedsfolk har antydet, at det kan være det nyeste af en række angreb, der ligesom Stuxnet er blevet afsløret i have forbindelse til statslige aktører.

For nylig har britiske parlamentsmedlemmer foreslået deres regering at begynde at udvikle lignende cyber-våben for at beskytte sig mod fjendtlige nationer og grupper. 

Det forslag har virksomheder dog advaret imod, fordi det vil kunne ramme almindelige brugere af internettet, der bliver fanget i den digitale krydsild, lyder det ifølge V3.

Også i Danmark har en cyber-angrebshær været diskuteret.

Læs også:
Opdagelse: To super-virusser er bygget sammen

Sikkerhedsfirma: Vi har tabt til super-malware

Indsigt: Sådan fungerer super-malwaren Flame
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere