Artikel top billede

It-direktør: Licenskontrol er en ren pengemaskine

Leverandører er kun ude på at tjene penge på licenskontroller, lyder anklagen fra kendt it-direktør, som har et tip til et modtræk.

Læs også: Myndighed: Kunden hænger på bevisbyrden i licenskontrol

Licensrod kostede myndighed millioner af kroner

Her er regningen til Statens It efter licensrod

Direktør Mogens Nørgaard fra it-firmaet Miracle angriber software-leverandørerne for deres licenskontroller, hvor nogle kunder bliver mødt med gigantregninger.

"Leverandørerne er kun ude på at tjene penge på det," siger Mogens Nørgaard.

Han fortæller, at de partnere, der anvendes til at udføre kontrollerne for leverandørerne, er på en bunden opgave: Find underlicensering.

"Du er ikke en god partner, hvis du viser kunden, hvordan han kan spare penge på licenser," fortæller Mogens Nørgaard.

Miracle har som partner til store softwarehuse selv angivet besparelser til kunder.

"Men det er ikke faldet i god jord hos leverandørerne," siger Mogens Nørgaard.

Går efter de store

Han påpeger desuden det groteske i, at kunden ikke får penge tilbage, såfremt kunden viser sig at være overlicenseret, mens underlicensering koster kassen.

Mogens Nørgaard er ikke i tvivl om, at udvælgelsen af kunder, der skal kontrolles, ikke foretages vilkårligt.

"Man går først efter de store kunder, hvor der er mest at komme efter," siger Mogens Nørgaard, der desuden fortæller, at efterretninger om underlicensering også kan udløse besøg.

Sådan tackler kunden presset

Midlet imod kontrollanterne er i følge Mogens Nørgaard enkelt.

"Man skal kræve en skriftlig juridisk garanti for, at de scripts, de kører, viser det helt korrekte antal. For det vil leverandørerne og deres partnere ikke give," siger han.
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Computerworld Summit 2021

En moderne digital vindervirksomhed bringer nye teknologier i spil, skaber digital innovation, udnytter data som styringsværktøj og ser verden som én stor markedsplads. Men succes kræver, at du ved, hvor den dyre teknologi kan gøre den største forskel i forretningen. Den kræver, at du ved i hvilken retning den øgede politiske regulering af teknologi og data bevæger sig hen. Og den succes kræver, at du kan udnytte teknologien til at automatisere og skalere til gavn for bundlinjen og budgettet.

26. oktober 2021 | Læs mere


CIO Trends 2021: Sådan ser teknologiradaren ud hos Danmarks bedste CIOs

Teknologien i virksomheder spiller i den grad en større og større rolle, hvor vi er nødt til at stille endnu større krav til, hvordan vi udnytter den, og hvilke muligheder den giver. Spørgsmålet er dog, hvordan man formår at lede en virksomhed, der konstant skal forholde sig til teknologiens forandringer.

16. november 2021 | Læs mere


How to Sikkerhed: Awareness, email fraud og phishing

Man kan aldrig vide sig sikker, for uanset hvor godt man sikrer sig mod hackerangreb og anden svindel, vil hacker næsten altid være et skridt foran. De går efter organisationernes svageste led i håbet om at kunne snyde sig til data, penge eller andet værdifuldt. Få derfor konkrete bud på, hvordan du kan gribe opgaven an og understøtte et effektivt awareness-niveau i din organisation med enkel, men velfungerende, teknologi.

17. november 2021 | Læs mere