Artikel top billede

Tre gode grunde til at du bør skifte til Office 365

Office 2013 er på trapperne samtidig med en ny og forbedret version af den cloudbaserede Office 365-pakke. Her er tre argumenter, der taler for Office 365.

Læs også: Hent den nu: Microsoft Office 2013 er klar til download

Her er Datatilsynets dom over Microsoft Office 365

Står du og overvejer, om det er Office 365-vejen, du skal gå, eller den måske mere velkendte vej med Office 2013, er her med tre argumenter, der taler for Office 365.

Prisen:
Microsoft har endnu ikke offentliggjort prisen på Office 2013. Men, medmindre Microsoft følger samme stil, som tilbuddet om opgradering til Windows 8 for kun 40 dollar, kommer prisen nok til at ligge i omegnen af 150 dollar (cirka 930 kroner).  I modsætning hertil ligger Office 365-prisen på helt ned til fire dollar (29 kroner) om måneden. Mindre virksomheder kan få adgang til Exchange, SharePoint og Lync oveni for kun seks dollar (37 kroner) om måneden. For større virksomheder, der vil udnytte Active Directory-integrationen, ligger prisen på otte dollar om måneden.

Læs mere om de danske priser her.

Sagt på en anden måde tager det mere end tre år med den billigste Office 365-løsning, før prisen på en Office 2013 er nået. Og selv med den dyreste Office 365-pakke, går der mere end 18 måneder, før prisen når op på højde med Office 2013.

Det er selvfølgelig værd at bemærke, at disse tal løbende kan nå at ændre sig.

Der er ifølge PC World også en lang række fordele, når det kommer til opdateringer. Læs mere næste side.

Opdateringer og vedligeholdelse

Det, du får med et Office 365-abonnement, er en it-afdeling. For selvfølgelig kan du selv sætte din egen Exchange-server, SharePoint-Server og Lync-infrastruktur op. Du kan selv vedligeholde din Microsoft Office-software og installere opdateringer hver måned. Men hvor meget vil det koste?

At beholde kapaciteterne in-house kræver servere og netværksinfrastruktur foruden it-personale til at installere, vedligeholde og opdatere det hele. Oven i hatten skal du selv købe og vedligeholde Office-pakken.

Vælger du Office 365, tager Microsoft sig af det beskidte arbejde, så du ikke behøver tænke på det. Opdateringer sker uden at du behøver tænke over det. Når serveren crasher, er det Microsofts opgave at løse det. Når en harddisk skal udskiftes, tager Microsoft sig af det. Du får med andre ord fordelene af at bruge Office, uden at skulle få hovedpine over problemerne med at opdatere og vedligeholde.

Læs om forskellene på tilgængelighed på de to Office-muligheder.

Tilgængelighed

Med den cloudbaserede Office 365-løsning kan du få adgang til Word, Excel, Outlook og andre Microsoft Office-værktøjer alle steder fra og fra alle devices. Blot du har en netforbindelse.

Men det er ikke helt det samme salgsargument, som det plejede at være. For det første vil Microsoft pushe brugere af Office 2013 til at gemme filerne i den cloudbaserede SkyDrive eller på en SharePoint server. Så uanset om du vælger Office 2013 eller Office 365, vil dine data være tilgængelige med netforbindelse.

Noget andet er, at Office Web Apps allerede nu er gratis tilgængelige fra SkyDrive-sitet.

Så selv uden Office 365 kan brugere i dag skabe, se og redigere Word, Excel, PowerPoint og OneNote-filer fra nettet. Og så alligevel. For virksomheder, der har brug for SharePoint og ActiveDirectory og andre Office 365-elementer, der rækker udover den enkle redigering af eksempelvis Word-dokumenter, er Office 365 stadig værd at overveje.

Artiklen er fra PC World i USA. Oversat af Kirstine Kloster Andersen.




IT-JOB

KM Optics Denmark ApS

IT-tekniker til medicinsk udstyr

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

SAP Project Manager

Capgemini Danmark A/S

AWS Architect & AWS Developer
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere