Artikel top billede

Tysk domstol ophæver forbud mod Samsung-tablet

Samsung må alligevel godt sælge tablets i Tyskland. De ligner ikke længere iPad, fastslår domstol. Patentkrigen raser mellem elektronikgiganterne Apple og Samsung.

Læs også:
Her er billederne: Apples hemmelige Sony-kopier

Apple: Samsung skylder os et tocifret milliardbeløb

Tysk appel-ret siger 'nein' til Samsungs Galaxy Tab

Apple blev i går nægtet et forbud mod salg af Samsung Galaxy Nexus og de tilpassede Galaxy Tab 10.1N ved en domstol i München.

Patent-tvisten handler blandt andet om scrolling, oversættelse af dokumenter, skalering og rotation på en touch-skærm, skriver Macworld.

Apple tabte i februar en retssag om samme patent, hvor en lavere-rangerende regional domstol i München anså patentet for ugyldigt, fordi det ikke indeholdt noget nyt.

Tilfredshed hos Samsung

Apple appellerede dengang  dommen, men den regionale domstol stadfæstede i går afgørelsen.

Det fortæller Philipp Stoll, der er talsmand for den regionale domstol i München, til Macworld.

Samsung udtrykte tilfredshed med dommen, som bekræfter firmaet i, at Galaxy Nexus, Galaxy Tab 10.1N og Galaxy Tab 10.1N WiFi ikke krænker Apples patenter.

"Apple har forsøgt at begrænse forbrugernes valg og hæmmer innovation gennem deres overdrevne og mangelfulde, juridiske argumenter. På trods af Apples juridiske angreb mod vores brugergrænseflade, vil vi fortsætte med at videreudvikle og indføre produkter, som forbedrer tilværelsen for de tyske forbrugere," lyder det i en erklæring fra den sydkoreanske elektronikgigant.

Apple har ifølge Macworld afvist at kommentere rettens afgørelse.

Justeret tablet krænker ikke længere Apple

I en sag, der drejer sig om design, fik Apple i tirsdags indført et europæisk forbud mod Galaxy Tab 7,7 af den regionale domstol i Düsseldorf, da retten konkluderede, at Samsungs tablet lignede iPad for meget og dermed krænkede Apples design-rettigheder.

Retten besluttede dog i tirsdags, at Galaxy Tab 10.1N er ændret tilstrækkeligt og ikke længere krænker Apples design-rettigheder.

Samsungs Galaxy Tab 10.1N er en justeret udgave af den oprindelige Tab 10,1, der blev anset for at krænke Apples design-rettigheder i Tyskland og derfor efterfølgende blev forbudt i landet.

Derfor har domstolen i Düsseldorf nu tilladt, at Galaxy Tab 10.1N kan sælges lovligt i Tyskland.

Læs også:
Her er billederne: Apples hemmelige Sony-kopier

Apple: Samsung skylder os et tocifret milliardbeløb

Tysk appel-ret siger 'nein' til Samsungs Galaxy Tab




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere