Test: Fremragende mus til spil og kontorarbejde

Roccat har skabt en virkelig suveræn mus, der er bygget til at slå ihjel online. Men den gode ergonomi gør også musen til en velkommen gæst på skrivebordet, når der skal arbejdes med kontorprogrammer.

Anmeldelse: Roccat Savu er seneste bud på en gamermus, der skal gøre dig til konge i alverdens spil.

Musen er sort, og den har en "hale", som ægte gamermus naturligvis skal have.

I kampens hede skal man nemlig ikke stole på trådløse forbindelser, da blot få millisekunders forsinkelse kan være forskellen på at få et upraktisk aircondition-hul i hovedet takket være en skummel snigskytte eller selv at pløkke konkurrenterne.

En af de ting, som man hurtigt lægger mærke til ved musen, er bagenden - for den kan lyse og blinke.

Faktisk blinker den på livet løs, når du første gang sætter musen til computeren.

Det er måske smart, hvis du stadig tager til LAN-party med vennerne og gerne vil blære dig med dit nyeste grej.

Mens discofarverne måske er fine til fest, så er det noget irriterende ved hverdagsbrug.

Især hvis du arbejder eller spiller, mens mørket er faldet på, så er lyset meget dominerende.

Det gælder også, hvis du eksempelvis vil se et længere videoklip på nettet eller endda en film. Imens blinker musen lystigt, og det er distraherende.

Heldigvis kan lyset slukkes, hvis du ikke bryder dig om det. Hvis du til gengæld elsker det, så kan du justere farverne og tilpasse lyshowet efter behov. Vi er dog blevet for gamle til den slags.

Simpelt udseende, men virkelig avanceret

Så er vi mere interesserede i nogle af de andre mange muligheder for at tilpasse musen.

Umiddelbart kan Roccat Savu nemlig se ud som en lidt simpel mus, men i indstillingsmenuen kan der tilføjes ekstra funktioner til eksempelvis højre og venstre musetast.

Roccat Savu er nemlig udstyret med Easy-Shift, og det er en knap, som er placeret lige ved tommelfingeren.

Hvis den trykkes ind, og der samtidig trykkes på en anden knap, kan du udføre en predefineret handling.

Det er ligesom FN-tasten, som du formentlig kender fra din bærbar. Du kan selv bestemme, om der skal afvikles makroer i spil eller genveje til konkrete funktioner i eksempelvis Word eller Photoshop.

Mens der softwaremæssigt kan justeres en del, så er det ærgerligt, at vægten på musen ikke kan justeres.

De cirka 90 gram er egentlig ganske passende, men for virkelig seriøse gamere mangler muligheden for at fylde vægte i musen for at gøre den lidt tungere eller justere vægtfordelingen, så den eksempelvis er lidt tungere i bagenden end i fronten.

Godt greb

Selve musen er rigtig godt designet, og den ligger godt i hånden.

Materialet omkring tommel-, ring- og lillefinger er en smule ru - som godt gennemhøvlet sandpapir.

Det sikrer et solidt greb, mens pege- og langefinger hviler på toppen af musen, der er mere blød og behagelig at trykke på.

Alt i alt er Roccat Savu en lækker gamer-mus, der også klarer sig fint til dagligdagsbrug. Den er yderst præcis og en fornøjelse at bruge.

For virkelig hardcore gamere vil musen formentlig ligge på vippen, men for den knap så hyppige gamer, er Savu et fremragende valg. Både til hverdag og (disco)fest.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere